Предпочитанията на водещи мениджъри отново потвърждават лидерските позиции на Стопанска академия

Поредно национално проучване относно най-предпочитаните от бизнеса кадри, отново потвърждава лидерските позиции на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” при обучението на специалисти в професионалните направления 3.8 „Икономика” и 3.7 „Администрация и управление”. В проведено през м. септември национално проучване на сп. „Мениджър” са анкетирани 300 висши мениджъри от цялата страна. Според отговорите на въпроса „Завършилите кои университети назначавате с предимство?”, на Академията в Свищов е отредено  мястото на най-доброто извънстолично висше икономическо училище в България.

Част от проучването прави своеобразен рейтинг на подготовката на кадри по специалности. Класирайки  университетите, подготвящи най-добре кадри по застраховане, представителите на практиката поставят  Стопанска академия на първо място. Лидерските позиции при обучението на специалисти в областта на застраховането в ОКС „бакалавър” и „магистър”, както и в ОНС „доктор”, Свищовската академия завоюва с 46,15% от анкетираните, а с 30,77% на второ място е УНСС.   

При подготовката на най-добрите кадри по икономика, финанси и счетоводство, 42,11% от мениджърите, участвали в проучването, отново отреждат челни позиции на Стопанска академия, следвана от Икономически университет – Варна с 15,79%.

Като най-добро висше икономическо учебно заведение извън столицата, Стопанска академия е определена от анкетираните и според отговора им на въпроса „Кои университети подготвят най-добре кадри по маркетинг?”.

Резултатите от тазгодишното национално проучване за най-предпочитаните университети от бизнеса при подбора на кадри е публикувано в октомврийския брой на сп. „Мениджър”.