Председателят на НПСС се срещна с академичното ръководство и новия председател на Студентския съвет в Свищовската академия

Председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев и Мариян Ников – администратор на НПСС гостуваха в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Те бяха посрещнати от ректора на Свищовското висше училище – проф. д-р Марияна Божинова. В работната среща участваха също доц. д-р Румен Ерусалимов – зам.-ректор „Студентска политика, институционални комуникации и продължаващо обучение”, новият председател на Студентския съвет – Стелла Хаджиева и докторант Лилия Петкова – зам.-председател на Студентския съвет.

В рамките на проведената среща гостите и домакините обсъдиха провежданото онлайн обучение на свищовските студенти, материалната база на Академията и студентските общежития. Коментирани бяха възможности за увеличаване на студентските стипендии и особено размера на стипендията за редовните докторанти, изплащането на компенсации във връзка с високата цена на тока в студентските общежития.

Като новоизбран делегат на Общото събрание на НПСС, новият председател на свищовския Студентски съвет получи покана за участие в предстоящото през м. февруари заседание на Националното представителство на студентските съвети, което ще се проведе в Националния студентски дом.