Представители на Стопанска академия участваха в транснационална среща по проект HERITAGE GAME

Представители на Стопанска академия взеха участие във втората присъствена среща на партньорите по проект № 2023-1-PT01-KA220-HED-000154261 “A gamification model for community-based heritage work” (HERITAGE GAME) на програма „Еразъм+“. Събитието се проведе в периода 11-13 септември 2024 г. и негов домакин беше Университетът „Валахия“ в Търговище.

Първият ден беше посветен предимно на резултатите от изпълнението на Работен пакет 2: Най-добри практики. Ръководителите на екипи от България и Румъния – доц. Маруся Смокова и проф. Силвиу Милою – представиха публикувани в съавторство научни разработки, свързани с критериите за подбор и обзор на най-добрите практики за седемте държави (България, Словакия, Румъния, Португалия, Италия, Чехия и Турция). Партньорите отчетоха и обсъдиха постигнатите резултати и по Работен пакет 5:  Дисеминация. Бяха планирани конкретни действия за повишаване на активността и присъствието в социалните мрежи. Ръководителят на проекта проф. Селио Маркез направи обзор на постигнатото от началото на проекта и припомни конкретните работни пакети и дейности, които предстои да бъдат реализирани. Специално внимание беше поставено върху качеството на изпълнение и спазването на финансова дисциплина.

Вторият ден беше посветен на геймификационните практики в Румъния. Участниците в транснационалната среща по проекта имаха възможност да посетят и опознаят културното наследство на Брашов чрез въвличане в реални градска игра.

Третият ден беше изцяло посветен на Работен пакет 3: Разработване на модел. Съкоординаторите на работния пакет представиха своята концепция за геймификационен модел, като предложиха структура на ръководство, което предстои да бъде разработено от участниците в проекта.


Партньорите планираха предвидените по проекта семинар и трета партньорска присъствена среща да се проведат през януари 2025 г. и техен домакин да бъде Университетът на Търнава.

За повече информация относно проведеното събитие: https://gafencu.hypotheses.org/4664

Проект № 2023-1-PT01-KA220-HED-000154261 “A gamification model for community-based heritage work” се реализира с финансовата подкрепа на програма „Еразъм+“, в партньорство между Политехническия институт в Томар (Португалия), Стопанска академия „Д. А. Ценов“, Университета „Валахия“ в Търговище (Румъния), Университета на Южна Бохемия в Ческе Будейовице (Чехия), Университета на Търнава (Словакия), Университета в Камерино (Италия) иУниверситета по наука и технологии в Адана (Турция).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Проект № 2023-1-PT01-KA220-HED-000154261 “A gamification model for community-based heritage work” се финансира от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.