Представители на Студентски съвет посетиха Народното събрание и участваха в церемонията за „Студент на годината”


Делегирани представители на Студентски съвет при Стопанска академия участваха в последното за настоящата 2018 г. заседание на Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети (НПСС). В заседанието, което се проведе при домакинството на Минно-геоложкият университет в София, участваха трима представители на свищовския Студентски съвет, които са членове на постоянни комисии към НПСС: Никита Йорданов – председател на Студентски съвет; Мария Аврамова – зам.-председател; Костадинка Шуманова. Сред точките в дневния ред, касаещи политики, позиции и партньорства на студентското представителство, бе обсъдено и бъдещото домакинство на НПСС за Общото събрание на Европейския студентски съюз през май 2019 г. в София. 



След заседанието, свищовските студенти, заедно със своите колеги от страната, гостуваха в българския парламент. Посещението в Народното събрание бе с цел да се запознаят с историята и дейността на законодателната институция. Студентите разгледаха сградата на парламента и посетиха пленарната зала. 
Представителите на Студентски съвет при Стопанска академия участваха и в организацията на церемонията по награждаване на призьорите в тазгодишния конкурс на НПСС „Студент на годината”. Освен тримата делегирани представители в Общото събрание, от свищовския студентски съвет на церемонията присъстваха Аннабел Монова и Велислава Георгиева. Връчването на наградите на отличените в конкурса студенти се състоя в НДК. Националният приз, организиран от НПСС под патронажа на Министъра на образованието и науката, има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки представители от всички области на висшето образование. По традиция, награди бяха връчени за „Студент на годината”, „Докторант на годината”, „Най-добър чуждестранен студент в България” и „Студент с българско гражданство, обучаващ се извън границите на Република България”. Номинацията на Стопанска академия бе за Силвия Заркова – редовен докторант в катедра „Финанси и кредит”, която наред с всички други национални признания, е и двукратен победител в конкурса на Съюза на икономистите в България „Млад икономист” – като студент през 2014 г. и като докторант през 2018 г. 
Най-влиятелното студентско събитие тази година събра над 400 гости от различни сфери на българската академична и бизнес общности.