Презентация на „Програма за сезонна заетост за студенти - 2015”, представи „BULMIT” Свищов – официален представител на HOPS за България

На 27 ноември 2014 г. (четвъртък) екип на фирма „BULMIT” гр. Свищов (официален  представител на HOPS[1] за България), начело с мениджъра й – г-н Петър Митев, презентира пред студентите, обучаващи се в СА „Димитър А. Ценов” новите акценти в програмите за сезонна заетост в Обединеното кралство.
 



В рамките на презентацията г-н Петър Митев, собственик на фирма „BULMIT” – дългогодишен партньор на Стопанска академия и в частност на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, представи новостите в програмата за сезонни селскостопански работници за 2015 година, служеща на фермерите и селскостопанските производители от Великобритания, като източник на работна ръка от континента, който да задоволи търсенето за попълване на незаетите места за сезонни работници.

Посредством рекламен филм и презентация под формата на дискусия с присъстващите в залата студенти, г-н Митев запозна желаещите с изискванията на програмата – изискуемо ниво на езикови познания, трудови и професионални умения, такси за включване, правила за настаняване, както и редица други важни факти във връзка с потенциалното участие в нея. Представени бяха и новостите, свързани с промените в трудовото и социално законодателство на страната-домакин на програмата.

В рамките на срещата, г-н Митев подчерта пред присъстващите, че не толерира идеята за прекъсване на следването с цел трудова миграция, като в тази връзка акцентира и върху изискванията, на които студентите следва да отговарят за да се включат безпрепятствено в програмите за сезонна заетост през 2015 година. Презентацията включи също така – попълване на формуляри за кандидатстване в програмата, неформални разговори и персонални консултации.



[1] HOPS е част на Националната федерация на клубовете на младите фермери /Англия и Уелс/, и се намира в седалището на Клубовете на младите фермери в Стоненлей Парк и Оператор, назначен от Министерството на Вътрешните работи на Обединеното Кралство /Дирекция Имиграция и Националност/ за изпълнител на Програмата за сезонни селскостопански работници.