Презентация на ПроКредит Банк

На 03.11.2015 година, с любезното съдействие на своеобразния домакин в лицето на Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при СА „Димитър А. Ценов“ – Свищов, екип на ПроКредит Банк едновременно откри информационен щанд, на който можеше да се получи информация за възможностите за работа и стаж и представи пред студентите презентация на тема „ПроКредит Банк – Възможности за професионално развитие“.
На презентацията, която се състоя в аудитория №1 в сградата на Ректората, присъстваха както студенти от различни специалности и курсове на обучение, така и преподаватели на Свищовското висше училище. 
Презентаторите запознаха присъстващите с визитката на ПроКредит Банк (България) ЕАД, която е част от немската ПроКредит Груп, с управление във Франкфурт, Германия.  В рамките на същата стана ясно, че ПроКредит Банк е ориентирана към развитие търговска банка. Тя предоставя отлично обслужване както на малките и средните фирми, така и гражданите, които желаят да спестяват. В своята дейност банката се придържа към няколко основни принципа: прозрачност в общуването с клиентите, ненасърчаване на потребителското кредитиране, минимизиране на екологичния си отпечатък и предоставяне само на услуги, които се основават както на разбирането за състоянието на конкретния клиент, така и на задълбочен финансов анализ.
Основен акцент в презентацията бе поставен върху възможностите за старт в кариерата и последващо кариерно развитие. Присъстващите научиха, че в ПроКредит Банк се търсят хора, които имат желание да работят на позиции, свързани с обслужване на клиенти. Тези позиции предполагат:
Активна комуникация с потенциални и текущи клиенти на банката;
Пътуване в региона на офиса за срещи с клиенти;
Разбиране на специфичните потребности на клиентите и предлагане на подходящи банкови услуги;
Професионален подход към клиентите, целящ изграждане на дългосрочни бизнес отношения.
Освен всичко друго, банката формира разнообразен екип като възраст, образование, опит, интереси и отговорности. Това, което ги обединява е:
Възможността свободно да изразяват собственото си мнение;
Отговорното им отношение към работата; 
Ангажираността им с целите и резултатите на банката;
Готовността им да посрещат нови предизвикателства;
Инициативността и интересът им към случващото се около тях.
Презентаторите представиха и ясна визия относно очакванията за бъдещите си служители, заключаващи се в следното:
Да виждат дългосрочното си професионално развитие с тях;
Да се обучават и самоусъвършенстват;
Да пътуват и работят в различни градове; 
Да владеят английски език на добро ниво.
Всички присъстващи научиха какво следва да направят за да станат част от екипа на ПроКредит Банк, а именно – да преминат успешно стандартния процес на подбор, включващ 2-седмичен семинар и активна 6-месечна подготовка на английски език в Програма Млад Банкер (с включена стипендия, безплатно настаняване и договор). 
В хода на презентацията и двете страни демонстрираха активност, което направи атмосферата изключително приятна и динамична. На финала, екипът на ПроКредит Банк обеща да посети отново Стопанска академия и отправи пожелания към младите слушатели да обмислят внимателно потенциалната възможност за реализация в рамките на предлаганата от банката програма.