Презентация на стажантска програма „Млад банкер” на ПроКредит Банк

На 26 ноември 2014 г. (сряда) в аудитория 10 „Акад. Иван Стефанов” на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов, се проведе поредното мероприятие от предвидените в календара със събития на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, за зимния семестър на учебната 2014/15 година.

Екипът на ПроКредит Банк (България) АД, проведе дискусия под наслов „Да поговорим за ...”, в рамките на която бяха засегнати въпроси свързани със стажантската програма „Млад банкер” - „Обучение, стаж или работа? Три възможности в една програма”. В ролята на презентатор се изяви г-жа Нина Тодорова – експерт „Човешки ресурси”, която умело представи пред многобройната публика, включваща академични преподаватели и студенти, потенциала на стажантска програма „Млад банкер“.
 


В презентацията си, тя акцентира върху следните ключови моменти: визията на ПроКредит Банк (България) АД и възможностите за стаж и развитие в нея; културата и атмосферата на реалната работна среда в ПроКредит Банк; политиката по подбор на кадри; замисъла, философията и етапите по подбор, както и алгоритъма за кандидатстване по програма „Млад банкер“. В детайли бе разяснено, че програма „Млад банкер“ на ПроКредит Банк предлага интензивно шестмесечно обучение по банково дело, финанси, икономическо развитие, околна среда, глобализация, математика и счетоводство, както и курсове като комуникация и аналитично мислене. Присъстващите научиха, че програмата включва: сериозна и интензивна теоретична подготовка, провеждана в гр. София, базирана на дискусии, казуси, ролеви игри и самоподготовка; ежемесечна практическа подготовка в клоновата мрежа на банката в цялата страна и т.н. На избраните кандидати, ПроКредит Банк предоставя възможност да получат месечна стипендия за периода на обучение. За стипендианти, които не са от гр. София, банката гарантира да подсигури безплатно настаняване в собствена база, а разходите за транспорт и настаняване по време на практиките в страната, отново да бъдат за сметка на обучаващата организация. Всички участници научиха, че завършилите успешно шестмесечния курс на обучение, в зависимост от показаните резултати, могат да получат предложение за работа в банката.


След приключването на медийната презентация, думата бе дадена на присъстващите в залата студенти да отправят своите въпроси към презентатора и да се включат в своеобразната неформална дискусия по темата за стажантските програми.