Приветствие на Ректора по случай 1 ноември - Ден на народните будители


Уважаеми колеги, скъпи студенти, 

От името на академичното ръководство на Стопанска академия Димитър А. Ценов“ – Свищов, приемете най-сърдечни и искрени поздрави по повод 1 ноември – Деня на народните будители!
На тази дата изразяваме почитта си към създателите и пазителите на българската духовна култура и традиции, пред тези, които събуждат българското самосъзнание. С тяхна помощ нашият народ е запазил вярата си в непреходните ценности, в морала и добродетелите, съхранили ни през вековете като нация. Поколения будители изковаха силата на българския дух, за да устои нашият народ  на изпитанията, да посрещне предизвикателствата и да осигури бъдеще за идващите поколения.
С дълбоко уважение към днешните хиляди просветни и културни дейци, преподаватели и учители, радеещи за българското слово и дух, изразяваме искрената си надежда, че и занапред ще продължаваме с чувство на дълг и преклонение пред завещаното от нашите предци да предадем на поколенията наши възпитаници този стремеж към знанието.
В навечерието на светлия български празник, приемете искрените ни поздравления и пожелания за дръзновение, творчество и удовлетвореност в усилията Ви за развитието и просперитета на българската нация, основано на силата на знанието и на утвърждаването на българската духовност!
 
Честит празник!
 
                                    Проф. д-р Марияна Божинова, 
                        Ректор на СА „Д. А. Ценов“ - Свищов