ПРИЗНАНИЕ ЗА МАГИСТЪРСКИТЕ ПРОГРАМИ НА СА "Д.А.ЦЕНОВ"

Анализът на резултатите от приема на студенти в СА "Д. А. Ценов" за обучение в ОКС "магистър" през тази година визуализира една показателна тенденция.
Нараства интереса на студенти, придобили вече образователно-квалификационна степен "бакалавър" или "магистър" в чуждестранни висши училища към обучение по магистърските програми на Стопанската академия в Свищов. Става въпрос за престижни западни учебни заведения като Университета "Фордам", Ню Йорк (САЩ), Колежа "Барух" - Ню Йорк (САЩ), Университета "Ковънтри" (Великобритания), Университета "Еберхард Карлс" - Тюбинген (Германия), Университет "Ото Фон Герике" - Магдебург (Германия) и други. Сам по себе си този факт представлява едно сериозно потвърждение за високото качество на преподаване по магистърските програми на СА.
Обучението по магистърските програми в СА "Д. А. Ценов" е ориентирано в максимална степен към задоволяване интересите на студентите и нуждите на реалния бизнес. Постоянно се обновява портфолиото от магистърски програми за: икономисти (продължителност 3 семестъра), за завършили колежи с ОКС "Професионален бакалавър" (5 семестъра) и неикономисти - второ висше (6 семестъра). Добър пример за това е новата програма "Финансов мениджмънт" (на английски език), с което общият брой на магистърските програми става вече 113. Обучението се реализира в съответствие с акредитацията на Академията и стандартите за управление на качеството ISO 9001:2008.
Специално при дистанционното обучение се използва модерна уеб-базирана технология. Предлагат се атрактивни такси, които включват всички необходими учебни материали. Обучението се организира в неприсъствена форма като съществува възможност и за он-лайн защита на дипломната работа.
Повече информация за условията на настоящата кампания за прием по магистърските програми на СА "Д. А. Ценов" за учебната 2012/2013 г. може да се получи ТУК.