Призови отличия за свищовските докторанти

Докторанти от катедра „Финанси и кредит“ към СА „Д.А.Ценов“ завоюваха призови места с авангардни разработки на национален конкурс за научно творчество, организиран от Бургаския свободен университет. Докт. Калоян Петков, докт. Галя Георгиева, докт. Живко Тодоров и докт. Никола Илиев взеха участие в организирания за XVI поредна година „Конкурс за научно творчество“ при БСУ – гр. Бургас.

Във форума, проведен на 26.03.2015 г., участваха над 100 участника от 9 университета, които представиха свои научни идеи в областта на икономическите, юридическите, хуманитарните и техническите науки. Съгласно регламента на конкурса, участниците се състезаваха в три направления. Свищовските докторанти се включиха в направление, включващо областите „Финанси и счетоводна отчетност”, „Маркетинг и мениджмънт”, „Международни икономически отношения“, „Техники и технологии”, „Информатика” и „Възобновяеми енергийни източници”.

Доц. д-р Сава Димов, който е възпитаник на СА „Д. А. Ценов“, в качеството си на научно жури изрази възхищение и даде за пример научната работа на представителите на Свищовската финансова школа. В потвърждение на оставените впечатления журито реши да присъди две от призовите места на докт. Калоян Петков (за разработка на тема „Сравнение на фундаменталната стойност на SOFIX с други водещи Източно-европейски индекси“) и докт. Никола Илиев (за разработка на тема „Активен портфейлен мениджмънт – теория и практика“), завоювали съответно трето и второ място. Поощрителна награда бе връчена на докт. Живко Тодоров (за разработка на тема „Монетарните решения на централните банки – адекватен отговор или генератор на нереален растеж на финансовите инструменти“), а наградата на Студентски съвет за цялостно представяне получи докт. Никола Илиев. Наградите бяха връчени лично от Ректора на БСУ - проф. дпн Галя Христозова, която също адмирира научната работа на докторантите в СА „Д.А.Ценов“.