Проблемите, свързани с професионалната компетентност на работещите в контролните институции, ще бъдат обект на дискусия на национален форум в Стопанската академия

Проблемите, свързани с професионалната компетентност на работещите в контролните институции и в тази връзка повишаване на общественото доверие към системите за контрол в България, ще обсъждат в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” ръководители и представители на Сметната палата на Р България, Агенция „Митници“, НАП, АДФИ, КФН, КПНРО, ИДЕС, ИВОБ, Дирекция „Методология на контрола и вътрешен одит“ към МФ, Дирекция „Главен инспекторат“ към МС, Дирекция „Модернизация на администрацията“ към МС, Изпълнителна агенция „ОСЕС“, АОП, както и представители на катедрите по контрол от СА–Свищов, УНСС–София, ИУ–Варна. В срещата ще вземат участие също Началникът на кабинета на министъра на финансите и Зам.-министърът на образованието и науката, с ресор „Висше образование“.

Научната сесия на тема „Професионалната компетентност – гарант за обществено доверие към контрола” се организира от катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност” на Свищовското висше училище и е посветена на 25-годишнината от създаването на специалност „Стопански и финансов контрол”. Основните цели на научната проява е да се постигнат сътрудничество и координация по отношение развитието на професионалната компетентност в контролните институции и да се очертае ролята на висшите училища, в които се преподава контрол, за да се повиши общественото доверие към системите за контрол в Р България.

На форума водещи презентации по основните тематични направления на дискусията ще направят Председателят на Сметната палата – Цветан Цветков, Директорът на дирекция „Методология на контрола и вътрешен одит“ към Министерството на финансите – Стефан Белчев и Ръководителят на катедрата организатор и Зам.-ректор на Стопанската академия – проф. д-р Георги Иванов.

Юбилейната научна сесия ще бъде открита в 11:00 ч. на 20 октомври в Конферентната зала – Корпус „Юг” на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов.