Проект BG05M2OP001-2.009-0026-С01 „Развитие капацитета на студентите, докторантите, постдокторантите и младите учени от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – гр. Свищов

СТОПАНСКА АКАДЕМИЯ „ДИМИТЪР А. ЦЕНОВ” – СВИЩОВ е бенефициент по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, процедура BG05M2OP001-2.009 „Подкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени – фаза 1“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Проектът „Развитие капацитета на студентите, докторантите, постдокторантите и младите учени от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – гр. Свищов за провеждане на иновативни научнопрактически изследвания в областта на икономиката, администрацията и управлението“ се реализира по договор за безвъзмездна финансова помощ BG05M2OP001-2.009-0026-С01.

Обща стойност на проекта - 543 171.24 лв.
Размер на Европейско финансиране от ЕСФ 85% - 461 695.56 лв.
Размер на национално съфинансиране 15% - 81 475.68 лв.

Обща цел на проекта:
Развитие на капацитета на изследователите от СA „Д. А. Ценов“ за постигане на високи резултати в научноизследователската дейност в областта на икономиката, администрацията и управлението.

Специфични цели:

1. Подобряване на квалификацията, професионалните знания, умения, ценности и поведенчески модели на изследователите в Академията;
2. Укрепване на потенциала на студенти, докторанти, постдокторанти и млади учени, за провеждане на научни изследвания и тяхното популяризиране;
3. Подобряване привлекателността на научните изследвания чрез стимулиране интереса на учащите към научна кариера.

Целите ще бъдат постигнати чрез серия от инициативи (дейности) за осигуряване на възможности за: мобилност на представители на целевата група, квалификация, продължаващо обучение, мотивиране, създаване на благоприятни условия за провеждане на научни изследвания. Успоредно с това ще бъдат осигурени възможности за достъп до бази данни и научна информация на изследователите от целевата група, подкрепа за участие в различни форми на изследователска дейност извън научната организация, разпространение на научните резултати, вкл. организиране на национални и международни научни форуми и развитие на партньорски мрежи между български и чуждестранни учени, изследователи, докторанти, постдокторанти, млади учени и преподаватели за провеждане на научни изследвания. Планираните дейности изцяло се вписват в контекста на специфичната цел на процедура BG05M2OP0012.009 „Подкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени – Фаза 1“.

В рамките на проект BG05M2OP001-2.009-0026-С01 „Развитие капацитета на студентите, докторантите, постдокторантите и младите учени от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – гр. Свищов за провеждане на иновативни научнопрактически изследвания в областта на икономиката, администрацията и управлението“ се предвижда да бъдат постигнати следните резултати:

1. Осъществени 20 изследователски мобилности
2. Подготвени, организирани и проведени 23 курса, обхващащи цялата целева група
3. Създадени устойчиви мрежови международни контакти
4. Институционализирано докторантско училище
5. Издаден годишен монографичен алманах, проведени два научни форума
6. Осигурен достъп до бази от данни и до облачни услуги
7. Извършено теренно проучване с участие на 22 души
8. Популяризирани научни изследвания

Целева група: 100, в т.ч.

  • 24 докторанти,
  • 16 студенти,
  • 7 постдокторанти,
  • 7 млади учени,
  • 46 преподаватели

Срокът на изпълнение на дейностите по проекта е 11.04.2017 г. – 31.12.2018 г.

 

------------------------------------------------------ www.eufunds.bg ------------------------------------------------------

Проект BG05M2OP001-2.009-0026-C01 „Развитие капацитета на студентите, докторантите, постдокторантите и младите учени от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – гр. Свищов за провеждане на иновативни научно-практически изследвания в областта на икономиката, администрацията и управлението”, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.