Проф. Борислав Борисов дари търговската марка „Най-добра администрация” на Стопанска академия

Професор д-р Борислав Борисов дари на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” притежаваната от него и регистрирана в Патентното ведомство на Република България търговска марка „Най-добра администрация”. Проф. Борисов е преподавател в катедра „Стратегическо планиране” и по негова инициатива през 2014 г. се проведе първия по рода си годишен национален конкурс за най-добра администрация. Дарението на правата върху търговската марка е за 4 години с възможност за удължаване на срока, като желанието на дарителя е Стопанска академия да продължи инициативата за провеждане на конкурса. 


Акта за дарение проф. Борисов връчи на ректора доц. д-р Иван Марчевски като сподели желанието си да допринесе за увеличаване на интелектуалните активи на Академията и още по-тясното обвързване на образователния процес с реалностите на съществуващата практика. По думите на дарителя, освен за провеждане на ежегодния конкурс, притежаването на търговската марка може да бъде използвано още за участие в проекти за модернизация на държавната администрация у нас, за създаване на ефективни партньорства с други институции, работещи в областта на публичната администрация и за включване на студентите в прояви в тази област.


Проучванията за конкурса „Най-добра администрация” се извършват по специално разработена методика. В изследванията за 2015 г. са участвали и студенти от 4 курс на специалност „Публична администрация”, като по този начин водещата катедра „Стратегическо планиране” осигурява връзката наука – практика. Резултатите от изследването на областните администрации за 2015 г. ще бъдат обявени на специална церемония по награждаване на 7 април в София. В присъствието на представители на държавната администрация и областни управители ще бъдат удостоени най-добрите администрации в различни направления както и областната администрация, получила приза „Най-добра администрация за 2015” за цялостната си дейност.