Проф. Марияна Божинова участва в честването на 25-годишнината от учредяването на Асоциацията на индустриалния капитал в България

Ректорът на Свищовската академия – проф. д-р Марияна Божинова взе участие в честването по повод 25 години от създаването на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), проведено на 09 декември 2021 г. в гр. София. По време на церемонията в сградата на Софийска опера и балет проф. Божинова връчи поздравителен адрес от СА „Д. А. Ценов“ и проведе среща с изпълнителния директор на АИКБ – г-н Добрин Иванов, на която бе постигнато съгласие за сключване на договор за сътрудничество между Асоциацията и Свищовското висше училище.

Асоциацията на индустриалния капитал в България е работодателска организация, учредена през 1996 г. Понастоящем тя има най-широка представителност сред българския бизнес. В нея членуват над 90 браншови камари, представляващи 75% от икономическите дейности в страната и над 10 000 фирми, които осигуряват работни места на около половин милион души.