Професор от Стопанска академия е сред ТОП 100 на МБЦ – Кеймбридж

Проф. д-р ик.н. Камен Каменов от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” е отличен сред ТОП 100 на преподавателите и педагозите на 2012г. Свищовският професор е номиниран като известен и виден специалист в областта на образованието от Международния биографичен център (МБЦ) в Кеймбридж, Англия.

За  класацията ТОП 100 са разгледани над 70 000 биографии на личности от цял свят, проучвани чрез разнообразни източници и разследвани от изследователските и редакционните отдели на МБЦ. Сред критериите за номиниране са били подробна професионална автобиография със заемани длъжности в областта на академичната структура, списък на значимите научни трудове на английски език и прилагане на най-важните публикации на английски език.

„Малцина са тези, които са направили достатъчен и значителен принос в своята област с влияние на местно, национално и световно ниво”, се казва в писмо до проф.Каменов от генералния директор на МБЦ – Николас Лоу. Той приветства свищовския професор като член на Международния биографичен център и част от ТОП 100 на преподавателите и педагозите на 2012г. „Като част от малкото отличени, Вие може да бъдете сигурен за мястото си в нашата история и да бъдете доволен, че Вашата работа не само се забелязва, но и се признава като изключителна и забележителна… Вярвам, че ще се гордеете да знаете, че Вашето име е заело правилното си място в историята” – заявява още Николас Лоу в писмото си до проф.Каменов.

Генералният директор на МБЦ пояснява, че всяка година само 100 от най-добрите преподаватели, известни и прочути, от всички области на науката имат шанса да намерят място в този „ексклузивен” списък. По думите му, това са хора, които ежедневно работят за промяна „не само за да срещнат имената си в заглавията на вестниците”.

Предстои проф.Каменов да получи плакет с неговото име и логото на класацията ТОП 100.