Проведе се „Ден на отворени врати” в СА „Д. А. Ценов” - Свищов

На 26 юни 2013 г. по инициатива на Образователен и кариерен център” (ОКЦ), в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” се проведе „Ден на отворени врати”. Гости на Висшето училище бяха група ученици-средношколци и техните учители, учащи се в СОУ „Васил Воденичарски” – с. Хайредин, обл. Враца (основано през 1944 г. с Указ на Регентите на България, обнародван в ДВ бр. 287 от 25.12.1944 г. като непълна гимназия с патрон Васил Воденичарски).

Изготвената специално за младите приятели на Стопанска академия, програма, включваше открита презентация в аудитория Проф. д-р Д. Бъров (ауд. 1), в която участие взеха проф. д-р Л. Кирев (зам. ректор „БМО”), проф. д-р А. Захариев (ръководител катедра „Финанси и кредит”), проф. д-р Т. Горчева (директор ЦМСП), проф. д-р М. Богданова (директор ИНИ), гл. ас. д-р Н. Нинов (директор ОКЦ) и С. Цолова (секретар ЦСФО). В своите изключително съдържателни презентации, всички те представиха възможностите за обучение във Висшето училище, както и дейността на центровете, които представят. В своите приветствия те не скриха радостта си от факта, че именно Стопанска академия е привлякла вниманието и интереса на младите гости.

Проф. д-р А. Захариев, подари на зам. директорката на СОУ „В. Воденичарски” издание на „Летопис”, публикувано във връзка с 60-тата годишнина на Първата българска финансова катедра, а всички ученици и техните учители, получиха комплект с рекламно-информационни материали от името на Ръководството на Стопанската академия.

Следващата „спирка” от посещението бе академичният музей, в който гостите научиха повече за историята на Свищовската Алма Матер. Впечатлени от наученото, младите гости и техните учители посетиха и учебната база, където се запознаха се с условията за обучение. Изпълнени с много впечатления и емоции, всички ученици бяха поканени на обяд в студентският стол, където опитаха от вкусните ястия приготвени за свищовските студенти.


Срещата завърши с горещи думи на благодарност, изказани от зам.директорката на училището г-жа Цонка Хинкова, която благодари за изключително топлото посрещане, за перфектната програма, изготвена от любезните домакини и изказа своето и на колегите си, искрено желание, техните възпитаници да изберат именно Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов, като висшето училище, в което да придобият своето икономическо образование.