Проведе се годишна среща на Алумни клуб „Вечните” при СА „Димитър А. Ценов”

На 16 май 2015 година (събота) от 17.00 ч. в ауд. 1 на Ректората на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов се проведе годишната среща на членовете на Алумни клуб „Вечните”.

На празничното събитие, организирано по съвместна инициатива на свищовските възпитаници и екипа на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при СА „Димитър А. Ценов” – Свищов, присъстваха десетки бивши студенти на Висшето училище, дипломирали се в специалностите „Счетоводство и контрол“ и „Бизнес информатика“,  пременени в официални тоги. 

Официалната част на церемонията, състояла се в ауд. „Проф. Д. Бъров“, стартира с поздравително слово на доц. д-р Николай Нинов – директор на АЦККВО. В своето приветствие той подчерта значимостта на инициативата „Алумни” и подробно разясни целите, ключовите приоритети и свършеното до момента от Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия. 


На свой ред, с емоционално въздействащо слово, придружено със спонтанни аплодисменти, към присъстващите се обърна и проф. д-р Красимир Шишманов. В него той подчерта необходимостта от провеждането на подобен род срещи за запазване на „пламъка на приятелството” и за създаване на приемственост между поколенията. Проф. Шишманов многократно акцентира върху значимостта и ползите от запазване на живата връзка между студентите,  завършили Свищовската Алма матер и Алумни клуб „Вечните”.

Всички присъстващи получиха новите Алумни брошури и кандидатстудентските рекламно-информационни материали, с цел привличане на кандидат-студенти за предстоящата 2015-2016 нова академична година.



Традиционно бившите възпитаници си направиха снимки пред сградата на Ректората и пред паметника на Дарителя, с което да увековечат спомените от своята емоционална среща.