Проведе се семинар на тема: ”Приложение на маркетинга на дестинацията в контекста на устойчивото интегрирано градско развитие (по примера на гр. Плевен)”

Екипи от студенти 4 курс „Публична администрация“ и 4 и 2 курс „Маркетинг“ представиха вижданията си за иновативните подходи и инструменти в регионалното развитие на семинар на тема: ”ПРИЛОЖЕНИЕ НА МАРКЕТИНГА НА ДЕСТИНАЦИЯТА В КОНТЕКСТА НА УСТОЙЧИВОТО ИНТЕГРИРАНО ГРАДСКО РАЗВИТИЕ (по примера на гр. Плевен)” по проект № 9-2016 с ръководител доц. д-р Пенка Горанова.
Специални гости на събитието бяха Арх. Трифон Иванов-директор Дирекция „Административен контрол, регионално  развитие и държавна собственост” и Александър Костов-главен експерт Дирекция „Административен контрол, регионално  развитие и държавна собственост” при Областна администрация Плевен, както и  директора на Института за научни изследвания – проф. д-р Маргарита Богданова.


Членовете на екипа на проект № 9-2016 гл. ас. д-р Ева Цветанова, ас. Евгени Тодоров и ас. Живка Тананеева модерираха работата на студентите, запознаха аудиторията с част от резултатите от проведеното анкетно проучване и презентираха, създадената в рамките на проекта, електронната страница за комуникация и популяризиране на дестинацията „Плевен“.


Форумът предложи уникална възможност на студентите от специалностите „Публична администрация“ и „Маркетинг“ да демонстрират водеща роля за решаването на комплексен практически казус, изискващ мултидисциплинарен подход и креативни компетенции. Екипите студенти представиха анализите и оценките си за туристическия потенциал на обектите, свързани с културно-историческото наследство на град Плевен; обсъдиха факторите препятстващи и благоприятстващи организацията на маркетинга на дестинацията за гр. Плевен и дискутираха с представителите на областната администрация възможностите за създаване на интегриран туристически продукт на град Плевен, който да допринесе за реализацията на целите на устойчивото градско развитие.

Ръководителят на проекта доц. д-р Пенка Горанова благодари на участниците за отдадеността и плодотворната работа, директорът на Института за научни изследвания – проф. д-р Маргарита Богданова се присъедини към поздравленията, като подчерта значимостта на партньорството с представители на практиката за повишаване качеството на обучителния процес и научните разработки.

Гостите от Областна администрация Плевен  изразиха задоволство от форума и качеството на студентските разработки, както и декларираха готовност отново да участват в провеждането на следващи инициативи на екипа на проект № 9-2016. Те също така представиха възможностите за стаж в областната администрация и насърчиха студентите за бъдещата им професионална реализация.