Проведе се традиционната годишна среща на първия учреден Алумни клуб в Стопанска академия - "Легендите"

На 18 октомври 2014 година (събота) в Корпус „Юг“, се проведе традиционната годишна среща на членовете на първият Алумни клуб в редиците на Асоциацията на възпитаници на СА „Д. А. Ценов” – Алумни клуб „Легендите“.
Под наслов „Легендите – академичните звезди на футбола” за пореден път с нескрита радост и приповдигнато настроение, включилите се в срещата, отчетоха подобаващо висока активност, присъща само на хора  – отдадени на идеите на първия учреден Алумни клуб във Висшето училище. Над 30 човека почетоха срещата, провела се в духа на традициите, в основи на които са залегнали: истинското приятелство, любовта към футбола и отдадеността към каузата – Стопанска академия.

С традиционното приветствие от името на Ръководството на СА „Димитър А. Ценов”, доц. д-р Николай Нинов (директор на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността) постави начало на годишната среща. В нея той подчерта, радостта от факта, че участниците в срещата са отново в пълен формат, и че третата събота на месец октомври се превръща в голям празник за присъстващите. Доц. Нинов отбеляза новостите при администрирането на Асоциацията на възпитаници на СА „Димитър А. Ценов”, сподели информация за нейното развитие (новоучредените клубове) и за предстоящите активности през новата 2014/15 учебна година.


Проф. Шишманов – съосновател и деен радетел на дейността на алумни клуб „Легендите” поздрави участниците в срещата, като разкри и новата идея на клуба, а именно – привличане към членската маса и на лекоатлетите на Стопанска академия, завоювали преди повече от 30 години не по-малко награди от името на Висшето училище. Почетният председателя на Алумни клуба – г-н Георги Събчев, приветства участниците и изказа радостта и благодарността от подкрепата, която продължава да оказва Академията към своите бивши възпитаници. Към изказаното от него мнение се присъединиха и членовете на клуба Емил Бебенов, Ангел Колев, Валентин Сомов, Валентин Марков, Иван Арабаджиев, Иво Попов, Бойко Бухчев, Пламен Сотиров, Михаил Михайлов, Йордан Грозданов, Николай Георгиев, Румен Манев, Пламен Александров, Борислав Борисов, Росен Йорданов, Илия Бебенов и редица други.


Малко по-късно на „зеления килим”, пременени със състезателни екипи и с едноминутно мълчание пред символично положения букет, посредством, които беше отдадена почит в памет на изгубените приятели и съотборници, стартира втората част от плануваната годишна среща на клуба. Минути по-късно „академичните легенди” се впуснаха във футболната надпревара за да докажат, че с право носят това име.


Третата част на годишната алумни среща бе официална вечеря за членовете на клуба и техните половинки. По традиция на тази вечеря се припомнят славните футболни срещи, спечелените титли и незабравимите студентски мигове. Вечерта завърши освен със сладки спомени за отминалите академични години, но и с обещанието и плановете за следващите алумни стъпки на „Легендите”.