Проверка за оригиналност на докладите за първи път селектира участниците в студентската научна сесия в Стопанска академия

Студентски съвет при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” организира традиционната годишна студентска научна сесия, в която участваха студенти от различни курсове и специалности в ОКС „бакалавър” и ОКС „магистър”. За първи път тази година предложените доклади бяха предварително подложени на проверка за оригиналност със системата Turnitin и над 10 от тях отпаднаха. 
Студентският научен форум бе организиран в четири тематични направления, зададени от съответните факултети: „Устойчиво развитие, управление и иновации в икономиката на знанието” – факултет „Мениджмънт и маркетинг”; „Финансова стабилизация, надзорни регулации и икономически растеж в България” – факултет „Финанси”; „Стопанската отчетност – фактор за стабилност в икономиката” – факултет „Стопанска отчетност”; „Конкурентоспособност на българския бизнес в условията на глобализация” – факултет „Производствен и търговски бизнес”. Всеки от четирите факултета предизвика участниците с различни теми по конкретното направление. 


Представянето на участниците беше оценявано от журита, председателствани от деканите на факултетите, в състава на които бяха преподаватели от различни катедри и представител на студентите и докторантите. След кратко изложение по темата, студентите отговаряха на въпроси, поставени от комисията и от други техни колеги. Всеки участник получи сертификат, който му дава правото да кандидатства за европейска стипендия за специални постижения, а за класираните на първите три места във всяко направление Студентски съвет осигури грамоти, предметни награди и икономическа литература.
Наградите на призьорите връчи зам.-ректорът по научноизследователска дейност доц. д-р Тодор Кръстевич. Той благодари на организаторите и на участниците като подчерта, че техните успехи провокират и мотивират, и други студенти да бъдат по-активни в извънаудиторните прояви. Сред класираните на призовите места бе и еразъм студент от Русия.


Първо място в направлението с най-много участници журито от факултет „Финанси” присъди на Беатрис Любенова – III к. спец. „Финанси”.
2 м. Габриела Георгиева – II к., спец. „Финанси”
3 м.: Георги Йорданов – III к., спец. „Финанси”
        Антоанета Деянова – III к., спец. „Финанси”
        Теодора Христова – МП „Финансов мениджмънт”

В направлението на факултет „Мениджмънт и маркетинг” първо място завоюва първокурсникът Цветан Цаков – спец. „Маркетинг”.
2 м. Яница Димитрова – II к., спец. „Бизнес информатика”
3 м. Юрий Головин – еразъм студент от Русия

Победител в направлението на факултет „Стопанска отчетност” е Силвия Дамянова от магистърска програма „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия”. 
2 м. Захаринка Терзиева – МП „Финансов анализ и контрол”
3 м. Росица Иванова – I к., спец. СК

На първо място в направлението на факултет „Производствен и търговски бизнес” се класира Петър Влаев – II к., спец. „Икономика на търговията”. 
2 м. Борислав Боев – МП „Индустриален мениджмънт”
3 м. Грета Постомпирова – МП „Мениджмънт на търговската дейност”.