Провеждане на дистанционни изпити от 21.10.2021 г. (обновена)


Уважаеми колеги,
Информираме Ви, че на основание Заповед № 917/20.10.2021 г. (публикувана на сайта на Стопанска академия), считано от 21.10.2021 г. изпитите ще се проведат неприсъствено дистанционно чрез Платформата за дистанционно и електронно обучение на СА „Д. А. Ценов“ dl.uni-svishtov.bg (Виртуален изпитен център).
Технически изисквания за явяване на дистанционен изпит:
1) Задължително е да използвате настолен компютър/лаптоп. Препоръчително е да се използва операционна система Windows 7 или по-нова версия.
2) Задължително е да използвате уеб браузър Google Chrome, с извършени последни актуализации.
3) Задължително е да използвате камера и микрофон. 
4) Задължително е да се намирате в тихо помещение, без странични шумове.
5) Препоръчително е да използвате кабелна интернет връзка. Допустимо е използването на безжична връзка (WiFi), но компютърът трябва да бъде разположен близо до рутера.

Инструкциите за явяване на дистанционен изпит са описани в Платформата за дистанционно и електронно обучение в курса „Ръководство на студента”, в раздел „Новини“, на адрес: https://dl.uni-svishtov.bg.
Конкретните дата, час и място (виртуална аудитория) на изпитите ще бъдат публикувани в студентските досиета.
Следващата информационна среща за разяснение на технологията за провеждане на дистанционен изпит, ще се проведе на 28.10.2021 г. (четвъртък) от 18:00 ч. до 20:00 ч. в „Тестова виртуална изпитна аудитория“, в курса „Ръководство на студента” в dl.uni-svishtov.bg.
Център за дистанционно обучение
Стопанска академия „Д. А. Ценов“ - Свищов