Ръководство


КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ
В БЪЛГАРИЯ ЗА 2013 Г.  
     

В СА „Д. А. Ценов” - Свищов се изпълнява научноизследователски проект „Оценка на административния капацитет на публичните администрации и провеждане на годишен конкурс за най-добра администрация в България” - № 18-2013 от 28.11.2013 г., финансиран със средства от държавната субсидия за присъщата на СА „Д. А. Ценов” научна дейност по Наредба № 9/08.08.2003 г.

Проектът е насочен към разработване на система за многокритериална оценка на административния капацитет, отразяваща постановките на приложимата нормативна база и добрите практики, както и нейното прилагане към дейността на областните администрации в страната. Предвижда се организиране и провеждане на конкурс, съвместно с Института по публична администрация към Министерския съвет и Информационна агенция „Фокус“, на който резултатите ще бъдат публично оповестени, а администрацията, получила най-висока оценка, ще бъде обявена за най-добра областна администрация в Република България за 2013 г.

Проектът и конкурсът за най-добра администрация на годината ще се популяризира сред оценяваните администрации и сред широката общественост, чрез подкрепа от медийните партньори на СА „Д. А. Ценов”.