Ректорът и академичното ръководство поздравиха свищовските учители и ученици за първия учебен ден

Ректорът на Стопанска академия „Д. А. Ценов” бе гост на откриването на новата учебна 2024/2025 г. в ПДТГ „Д. Хадживасилев”. Доц. д-р Марин Маринов връчи поздравителен адрес на директора на Търговската гимназия (партньор на Академията) – Лиляна Димитрова, в който се отправят благопожелания от името на академичното ръководство към учителите, административния екип и към учениците. „От сърце Ви желаем да сте здрави, одухотворени и амбицирани,  да продължавате с нестихващ ентусиазъм и вдъхновение да мотивирате своите възпитаници, да ги окуражавате и подкрепяте в желанието и стремежите им за духовно и интелектуално израстване! На Вас, скъпи ученици, от сърце пожелаваме здраве, нестихваща енергия и любознателност към знанията, които ще придобиете в любимото си училище! Оползотворявайте всеки момент да разширявате и обогатявате познанията, които Вашите ерудирани и компетентни преподаватели Ви предлагат – това ще допринесе за израстването Ви като умни, изобретателни и находчиви млади хора, които могат и искат да постигнат най-доброто за себе си, да отключите собствените си възможности и качества и да ги надграждате във времето!”, се казва в поздравителния адрес.

При официалното откриване на учебната година в Търговската гимназия, кметът д-р Генчо Генчев, Виолета Коритарова-Касабова – министър на регионалното развитие и благоустройството, и директорът на училището изпълниха ритуала по прерязване на трикольорната лента на обновената сграда на ПДТГ „Димитър Хадживасилев”.
През настоящата 2024/2025 учебна година общо 2450 ученици влизат в класните стаи в свищовските училища – три средни и пет основни общински, и в двете държавни професионални гимназии. За първи път училищния праг прекрачиха 214 първокласници. В тържествения ден, представители на академичното ръководство връчиха поздравителни адреси с благопожелания за здраве, дръзновение, нови хоризонти и успешна нова учебна 2024/2025 година в други четири училища.


Заместник-ректорите проф. д-р Атанас Атанасов, доц. д-р Здравко Любенов и доц. д-р Светослав Илийчовски бяха гости за първия учебен ден съответно в СУ „Н. Катранов”, СУ „Д. Благоев” и СУ „Цв. Радославов”, а доц. д-р Румен Ерусалимов – декан на факултет „Финанси” бе гост на откриването на новата учебна година в Свищовската ПГ „Ал. Константинов”.