Ректорът на Стопанска академия приветства в Свищов участниците в международната колоездачна обиколка на България

Ректорът на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” бе сред официалните лица, които приветстваха в Свищов участниците в 66-ата международна колоездачна обиколка на България. Тази година организаторите на събитието заложиха на нетрадиционна обиколка на страната ни, като в първия етап маршрутите преминават през северна България, а във втория – през южна България.

След като в един ден бяха пробягани два полуетапа (II етап Троян – Плевен и III етап Плевен – Свищов), колоната бе посрещната на централния площад в Свищов, където се състоя и церемония по награждаване. От името на общинска администрация приветствие отправи зам.-кметът Борислав Замфиров.


Ректорът на Академията доц. д-р Иван Марчевски пожела успех на участниците в международната колоездачна обиколка и поздрави организаторите на събитието, като подчерта, че Свищов е знаков град за България и е град, който се гордее с множество спортни успехи. Доц. Марчевски изрази увереност, че включването на Свищов като етапен град ще мотивира още повече млади хора да практикуват този красив спорт. Ректорът връчи една от лидерските фланелки и наградата на класиралия се на второ място състезател в проведения етап.

Сред официалните лица на церемонията бе председателят на Българския колоездачен съюз Евгени Димитров. Той благодари на община Свищов и на Стопанска академия като гостоприемни домакини на събитието, и връчи почетен плакет на двете институции.

На следващия ден колоната пое по 111-километровото трасе от Свищов до гр. Елена, където приключи северния етап от тазгодишната международна колоездачна обиколка на България.