Ректорът на Стопанска академия връчи първата диплома за „доктор на науките” в специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка”

Ректорът на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” връчи първата диплома за присъдена научна степен „доктор на науките“ в научна специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка” (Социално осигуряване). Проф. д-р Иван Върбанов връчи дипломата на проф. д.ик.н. инж. Венелин Терзиев на тържествена церемония по връчване на дипломи за придобити нови научни степени и академични длъжности, на която присъства и ректорът на Русенски университет „Ангел Кънчев” – чл.кор. проф. д.т.н. инж. Христо Белоев 

Дисертацията си на тема „Предизвикателства пред социалното програмиране в контекста на насърчаването на социалната активност и регулирането на социалното развитие чрез активни политики”, проф. Терзиев защити в катедра „Застраховане и социално дело” към факултет „Финанси” на Свищовската академия.

Проф. Върбанов пожела успехи на новия доктор на науките, както и задълбочаване на сътрудничеството между Стопанската академия и Русенския университет. Проф. Белоев сподели, че е отворен за задълбочаване на сътрудничеството във всички области, по които двете висши училища имат допирни точки, и особено що се касае до разработването на съвместни програми и проекти.

На церемонията присъства и деканът на Машинно-технологичен факултет – проф. д-р инж. Бранко Сотиров. Той подчерта, че прилагането на интердисциплинарния подход в обучението на студентите е особено важно и в тази посока получаването на научна степен „доктор на науките” в направление „Икономика” от представител на факултета е от изключително голямо значение за всички.

Проф. д.ик.н. инж. Венелин Терзиев благодари на ръководството на Стопанската академия и заяви, че в негово лице винаги ще имат един верен приятел.