Резултати от Националното студентско състезание по счетоводство „Уча и мога“ - 2024

Катедра „Счетоводна отчетност“ при Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов и департамент „Икономика“ при Нов български университет – София
организираха и проведоха на 14 април 2024 г. традиционното
Национално студентско състезание по счетоводство „Уча и мога“ – 2024, посветено на 530-годишнината от публикуването на първата книга по счетоводство. „Всичко за аритметиката, геометрията, пропорциите и отношенията“ е написана от италианеца Лука Пачиоли през 1494 г. във Венеция. Постулатите на автора, свързани с двойното записване по счетоводните сметки и балансовото обобщаване са в основата на счетоводната наука и практика и са общовалидни до днес в целия свят. В проведеното на 14 април 2024 г. в неприсъствена форма (online) състезание се включиха студенти в ОКС „бакалавър“ и ОКС „магистър“ от три университета в България.
Всички участници демонстрираха при решаването на казусите своите знания и умения, както и огромния си интерес към счетоводството. Комисия в състав от членове на катедра „Счетоводна отчетност“ и на департамент „Икономика“ обобщи резултатите, оцени разработките и извърши класирането.  Всеки от участниците в конкурса получава Сертификат за участие. Грамоти се връчват на следните отличени за най-добри резултати студенти:

Първо място:
Христо Валентинов Свиленов, МП "Счетоводство и одитинг", НБУ - София;
Никол Янева Мусова, спец. "Счетоводство и контролинг", НБУ - София;
Нина Евдокимова Ромилова, спец. "Счетоводство и контрол", СА "Д. А. Ценов" - Свищов

Второ място:
Димитър Антонов Димитров, спец. "Счетоводство и контрол", СА "Д. А. Ценов" - Свищов
Екатерина Петрова Лещарова, спец. "Финанси", НБУ – София

Трето място:
Мелани Даниелова Илиева, спец. "Счетоводство и контрол", СА "Д. А. Ценов" - Свищов
Николай Атанасов Николов, спец. "Финанси", ПУ "Паисий Хилендарски" - Пловдив

Специална награда:
Димитър Динков Митев, спец. "Финанси", СА "Д. А. Ценов" – Свищов

Поздравления за Вас и Вашите преподаватели!
Вашата ангажираност и упоритост са вдъхновяващи! Те са израз на Вашия потенциал и стремеж към отличие - нека този опит Ви мотивира да продължите да преследвате високите си цели с решителност и увереност!

Поздравителни адреси към организаторите и участниците в състезанието са получени от: "София Финанс Партнерс" ООД, "СТЕД Иновейшън" ЕООД, "Кавиплас Консулт Комерс" ЕООД, СБР "Банкя" АД и СБР "Сапарева баня" АД.

Благодарности за високата оценка и желанието за сътрудничество!