С нови учебни планове и програми стартира приемът на магистри в Стопанска академия

С нова магистърска програма и обновени учебни планове стартира приемът на студенти за ОКС „магистър” в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Това обявиха на пресконференция зам.-ректорите проф. д-р Марияна Божинова, доц. д-р Николай Нинов и директорът на академичните центрове за магистърско обучение доц. д-р Драгомир Илиев. „Управление на фирмената сигурност” е новата магистърска програма, която допълва портфолиото от общо 42 програми за обучение в редовна и в дистанционна форми. Освен това, в отговор на съвременните изисквания, са обновени учебните планове по над 20 от магистърските програми.

Приемът на документи както за икономисти, така и за неикономисти, започва на 28 юни, когато в продължение на три дни в Академията за първи път ще се проведат информационни дни за кандидат-магистри. В рамките на инициативата обучаващите катедри ще представят водените от тях програми. Кандидатстващите ще имат възможност да се информират непосредствено от самите преподаватели относно съдържанието, технологията и алгоритъма на магистърското обучение в Стопанска академия. Обособените във Факултетния корпус щандове за различните магистърски програми ще бъдат на разположение на посетителите от 08:00 до 17:00 ч. без прекъсване в дните 28, 29 и 30 юни. Информационните дни за кандидат-магистри съвпадат с провеждането на държавните изпити, на които се очаква да се явят над 1800 завършващи ОКС „бакалавър”, които веднага след това ще имат възможност да кандидатстват и за по-високата образователна степен. Отчитайки факта, че представителите на бизнеса проявяват сериозен интерес към обучение в ОКС „магистър” с цел актуализиране и надграждане на своите знания и компетенции, Стопанска академия обяви свободен достъп на информационните дни за всички заинтересовани. Записалите се в дистанционна форма на обучение в рамките на тридневното събитие, ще имат възможност да получат 10% отстъпка от първата семестриална такса, с което висшето училище в Свищов показва своята социална ангажираност и навременно поведение. Стопанска академия развива дистанционно обучение от 1999 г. и до момента има над 26 000 дипломирани в тази форма магистри.
Друг нов момент при тазгодишния прием е, че за новата учебна 2016/2017 г. за редовно обучение ще може да се кандидатства по всичките 42 магистърски програми – в 13 приемът е по държавна поръчка, а за 29 се въвежда платена форма на обучение. 


В рамките на пресконференцията беше представена и новата брошура за ОКС „магистър”, в която е поместена необходимата информация относно начина и сроковете за кандидатстване, магистърските програми, формите на обучение. Актуална информация се публикува и на сайта на Стопанска академия в раздел „Прием 2016”.