С турнир по футбол в Стопанска академия приключи тазгодишната надпревара за „Купата на Ректора”

Турнир по футбол на малки врати финализира тазгодишното издание на надпреварата за „Купата на Ректора” в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”.   В турнира, организиран от Университетски спортен клуб „Д. А. Ценов” и Студентски съвет, участваха 10 отбора, сформирани от студенти в различни курсове и специалности.


След множеството изиграни мачове и оспорвана надпревара сред студентите, шампион за 2014г. стана отбор „Интернационал”. Капитан на победителите бе Александър Ценков – ІІІ курс, спец. „Маркетинг”, а в състава на тима бяха още третокурсниците Павел Недков, Любослав Петков, Цветан Илиев, Георги Хрусанов, Месут Мехмедов, Ивайло Данаилов, Виктор Йорданов, Александър Митков и второкурсникът Никола Николов. Златните медали на състезателите връчи Ректорът проф. д-р Величко Адамов.


На второ място се класира отбор „Чака – Рака” с капитан Светлин Лафчийски – І курс, спец. „Бизнес информатика”. Сребърните медали връчи ръководителят на катедра „Физическо възпитание и спорт” доц. д-р Христофор Стоянов.

Студентски съвет присъди грамоти на преподавателите, взели участие в организирането на турнира по футбол, и на футболните съдии. Грамоти за принос в развитието на университетския футбол, зам.-председателят на СС – Йордан Гълъбов връчи на доц. д-р Христофор Стоянов и на ст. преп. Асен Атанасов.


Преди финалната среща на турнира по футбол на малки врати, по традиция се игра и демонстрационен мач между преподаватели и студенти. Отборът на младите икономисти, воден от капитана Георги Боболов, надигра с 3:0 преподавателския тим.

В рамките на тазгодишното издание на турнирите за „Купата на Ректора” освен традиционните състезания по тенис на маса, волейбол и баскетбол, бяха организирани и състезания по бадминтон. В индивидуалната надпревара на първо място при жените се класира първокурсничката Станимира Недева от спец. „Счетоводство и контрол”, а при мъжете – третокурсникът Янек Трифонов от спец. „Финанси”. В отборното класиране по двойки най-добър бе тимът на първокурсничките Станимира Недева и Даяна Стоянова от спец. „Счетоводство и контрол”.