СА „Д. А. Ценов“ с участие в първото издание на „Панорама на университетите“ в гр. Благоевград

Първо издание на образователно изложение на висшите училища в гр. Благоевград под надслов „Панорама на университетите“, организирано от Центъра за кариерно ориентиране към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се проведе на 28 март 2018 година пред зала „22 септември“. На поканата на домакините до всички висши училища в страната се отзоваха общо 12 университета, между които и СА „Д. А. Ценов“ – Свищов, която беше представена от зам.-ректора по „Студентска политика и институционални комуникации“ – доц. д-р Николай Нинов и координатора по „Образователен маркетинг“ – гл. ас. д-р Юлиян Господинов.

Мероприятието стартира точно в 10:00 часа пред зала „22 септември“, където освен любезните домакини и висшите училища-участници във форума, присъстваха десетки ученици от 15-те местни училища, учители и родители. След приветствието на г-жа Цветанка Гаврилова-Иванова – директор на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, и музикалния поздрав на детския ансамбъл към същия център, беше обявен регламентът на представянето на отделните университети, който се заключаваше в кратка презентация в рамките на 5 минути и „face to face“ срещи с посетителите на форума.

В рамките на 5 минутното представяне на СА „Д. А. Ценов“ – Свищов, доц. Нинов успя да запознае присъстващите в резюмиран вид с традициите, предимствата на обучението, образователното портфолио, условията за кандидатстване, студентските активности, финансовите стимули, социално-битовите условия и възможностите за кариерно-консултиране и реализация на възпитаниците на Свищовската Алма Матер. Оригиналният отговор на допълнително зададения въпрос от страна на водещата на събитието г-ца Александра Ковачева за „предимствата на обучението в Стопанска академия в три реда“, който даде доц. Нинов, предизвика аплодисменти от присъстващите на откриването служебни лица, ученици и граждани.

Веднага след откриването доц. Нинов даде интервю за журналистите от предаването  „Тийн зона“ по радио „Благоевград“ и БНР Радио Благоевград, които се интересуваха от живота на студентите в Свищов, както и от новостите в тазгодишната кандидатстудентска кампания.

Пред щанда на СА „Д. А. Ценов“ – Свищов се спряха много ученици, учители, преподаватели от местните университети, бивши възпитаници на Свищовското училище и граждани, като интересът беше основно към бакалавърските специалности и магистърските програми. Приятно впечатление сред посетителите на щанда направиха рекламно-информационните материали и банерите на Академията.

По време на форума, свищовските представители осъществиха контакти и набелязаха възможностите за бъдещи съвместни инициативи с кариерните консултанти от Центъра за кариерно ориентиране гр. Благоевград – Биляна Ангелова, Надежда Радкова, Александра Ковачева и Мария Ваклинска.