СА "Д.А. ЦЕНОВ" ПРИЕ 20-ХИЛЯДНИЯТ СИ СТУДЕНТ В ДИСТАНЦИОННА ФОРМА

Преди дни СА "Д. А. Ценов" прие за обучение 20-хилядният си студент по магистърски програми в дистанционна форма. Сам по себе си този емблематичен факт визуализира големите мащаби и непрестанното възходящо развитие на магистърското обучение в Академията в Свищов от 1999 г. до днес.

Важна предпоставка за постигането на този резултат е, че обучението по магистърските програми в СА "Д. А. Ценов" е фокусирано в максимална степен към задоволяване интересите на студентите и нуждите на реалния бизнес.

Постоянно се обновява портфолиото от магистърски програми в дистанционна форма за икономисти (продължителност 3 семестъра), за завършили колежи с ОКС "Професионален бакалавър" (5 семестъра) и за неикономисти - второ висше (6 семестъра), наброяващи вече общо 90. Отличен пример за това е новата програма  "Финансов мениджмънт" (на английски език).

Дистанционното обучение е иновативен образователен продукт на СА "Д.А.Ценов", базиран на модерна интернет технология. Предлагат се атрактивни такси, които включват всички необходими учебни материали. Обучението се организира в неприсъствена форма като съществува възможност и за онлайн защита на дипломната работа. Магистърските програми се реализират в съответствие с акредитацията на Академията и стандартите за управление на качеството ISO 9001:2008.

Завършилите магистърските програми на Академията намират реализация като финансови мениджъри, инвестиционни консултанти, финансови анализатори, банкови мениджъри, валутни дилъри, брокери, ръководители на финансово-счетоводната дейност и вътрешния финансов контрол, мениджъри в застрахователни дружества, пенсионни фондове, търговски представители на водещи компании, инспектори и консултанти в Агенция "Митници", Национална агенция по приходите, търговските банки, небанкови финансови институции, мениджъри в туризма и др.