СА „Д.А.Ценов” – единственото висше училище с покана за обсъждане на държавен план-прием за учебната 2014-2015г. в ПГИ „Рачо Стоянов” – гр. Дряново

По поканата на ръководството на Професионална гимназия по икономика „Рачо Стоянов” – гр. Дряново, отправена  към СА „Д. А. Ценов” по повод идеята за въвеждане на нова специалност  (освен вече предлаганите в настоящото портфолио – „Оперативно счетоводство”, „Банково дело”, „Митническо и данъчно обслужване” и „Митническа и данъчна администрация”), се проведе работна среща-дискусия. Участие в нея взеха представители на частния застрахователен бизнес (поделения на застрахователни компании от градовете Дряново, В. Търново и Габрово), служители на РУСО гр. Габрово, консултанти от Кариерен център гр. Габрово, представители на транспортни фирми, специалисти от Регионалния инспекторат по образованието при МОН гр. Габрово, общински служители при община Дряново, учителския колектив и единствения представител на българско висше училище в лицето на Стопанска академия – доц. д-р Румен Ерусалимов – преподавател в катедра „Застраховане и социално дело”.

Освен като доказателство на дългогодишно развиваните приятелските и партньорски отношения между Стопанска академия „Д. А. Ценов” – гр. Свищов и ПГИ „Р. Стоянов” – гр. Дряново, доц. Ерусалимов се включи активно в дискутирането на новия държавен план-прием в гимназията за учебната 2014/2015 година и най-вече в дебата по въвеждането на нова специалност „Застрахователно и осигурително дело”. За тази цел представителя на доказано най-доброто извън столично висше икономическо училище и на катедрата-пионер в обучението на студенти в специалността „Застраховане и социално дело”, декларира в писмен вид подкрепата на ръководството на СА „Д. А. Ценов” – гр. Свищов и на катедра „Застраховане и социално дело”, относно идеята за необходимостта от въвеждане на специализирана подготовка по застраховане и осигуряване.


Доц. Ерусалимов акцентира върху позитивите от въвеждането на новата специалност, подчертавайки възможностите, които ще се разкрият пред младите възпитаници на ПГИ „Р. Стоянов” – гр. Дряново, а именно: да се реализират успешно на пазара на труда, а също така и да продължат безпрепятствено своето обучение в следващите образователно-квалификационни степени „бакалавър” и „магистър”, присъединявайки се по този начин към голямото семейство на Свищовската Академия.

За декларираната академична подкрепа, доц. Ерусалимов получи благодарности лично от директорката на ПГИ „Р. Стоянов” – гр. Дряново - г-жа Мария Събева, която освен това изказа и задоволството си относно досегашното пълноценно развитие на отношенията между двете образователни институции, в контекста на съществуващия договор за партньорство.