СА "Д.А.Ценов" и Образователен и кариерен център организизрат НАЦИОНАЛНО УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОЕКТИ

НАЦИОНАЛНО УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОЕКТИ


Състезанието включва изпълнение на творчески задания, свързани с разработването и управлението на проекти, с акцент върху подходите при структуриране на проектни предложения, цикъла на управление на проекти, индикаторите и методите за оценка, приложими при проекти и програми по структурните фондове и други финансови инструменти на ЕС. Целта ни е да провокираме творческото мислене, уменията за работа в екип от страна на младежите и тяхната активност за правилно анализиране на средата, формулирането на проблеми, поставянето на стратегически цели и разписването на дейности, чието изпълнение би довело до подобряване на различни аспекти от икономическия и социалния живот.

В процеса на състезанието, учениците ще работят в екипна среда, в която ще трябва съвместно да анализират конкретни проблеми и ситуации, да търсят алтернативи и да вземат обосновани стратегически решения, подпомогнати от академични ментори – студенти, обучаващи се в катедра „Стратегическо планиране“ при СА „Д. А. Ценов“.

 1. Условия на конкурса:

В конкурса могат да участват 2 (двама) ученици, по възможност от последен гимназиален курс на всички училища в България. Регистрацията за участие става посредством попълване на регистрационен формуляр и изпращането му на  и-мейла на Образователен и кариерен център.

2. Важни срокове:

  • 1 февруари 2013 г. – Краен срок за регистрация и изпращане на формуляра за участие по електронен път на е-мейл: career.center@uni-svishtov.bg;
  • 15 февруари 2013 г. – Откриване на „Национално ученическо състезание по управление на проекти”; Състезание по екипи.
  • 16 февруари 2013 г. – Презентация на екипните разработки и награждаване на призьорите от надпреварата.

3. Награден фонд:

Всички участници ще получат сертификати за участие в състезанието, а членовете на екипите, представили най-добрите разработки, ще получат поощрителни награди.

Регистрационния формуляр може намерите ТУК.

Контакти:
Стопанска академия „Димитър А. Ценов” - Свищов
Образователен и кариерен център

гр. Свищов, п.к. 5250, ул.”Ем. Чакъров” №2
тел. (0631) 66 437, моб. 0878 462 145
e-mail: career.center@uni-svishtov.bg