Събитие-дискусия на тема „Българска закуска с катедра „Стратегическо планиране“ се проведе в Стопанска академия

На 15 март 2023 г. катедра "Стратегическо планиране" организира събитие-дискусия на тема „Българска закуска с катедра „Стратегическо планиране“ с чуждестранни студенти, реализиращи мобилност в Стопанска академия по програма Еразъм+ и обучаващи се по дисциплини водени от преподаватели от катедрата.

Катедрата предлага богато образователно портфолио в професионални направления Икономика и Администрация и управление и с удоволствие ежегодно посреща много чуждестранни студенти, избрали Стопанска академия за своето обучение.


В рамките на събитието всеки от участниците представи презентация за страната, от която идва и сподели повече информация за университета, в който се обучава. На таз годишното събитие-дискусия бяха представени презентации за България, Южна Корея, Тайван и Виетнам, които провокираха оживени дискусии за това какво е общото и различното между отделните държави.


За присъстващите беше подготвена дегустация на традиционна българска закуска съпроводена с любопитни факти и информация за състава за различните предложения. На масата бяха презентирани два вида баници, мекици, тиквеник с орехи, козуначено руло със шоколад, както и дребни сладки - масленки и прасковки. Сред напитките бяха подбрани боза и айрян.

 

Участниците в събитието изразиха своята благодарност и споделиха мнение, че то трябва да се превърне в традиция, тъй като е добра възможност за всички да се опознаят по-добре.
Екипът на катедра „Стратегическо планиране“ си постави за цел да организира регулярно такива събития-дискусии, които да създават условия на задълбочаване на интеграцията и комуникацията с новопристигналите студенти по Еразъм+ мобилност и установяване на дълготрайни приятелства и партньорства.

Видео с акценти от събитието може да видите тук: https://bit.ly/3TR2mlo