Съобщение по проект BG05M2OP001-2.016-0004-C01 „Икономическото образование в България 2030“

Ръководството на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ - Свищов
и екипът за управление на Проект BG05M2OP001-2.016-0004-C01 Икономическото образование в България 2030“

ОБЯВЯВА
процедура за подбор на студенти от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ - Свищов за участие в обучения по Дейност 3.3. „Студентски клубове за развитие на предприемачески умения“ и Дейност 3.4. „Развитие на меки умения у студентите“към проект № BG05M2OP001-2.016-0004-C01 „Икономическото образование в България 2030“

 

  • Цел:

Стопанска академия „Д. А. Ценов“ - Свищов в рамките на проект № BG05M2OP001-2.016-0004-C01 „Икономическото образование в България 2030“ организира обучения по повишаване на предприемаческите компетентности и развитие на меки умения у студентите, свързано с възможността за повишаване на конкурентоспособността им на пазара на труда.

  • Обхват на обучението:

Тематичните направления, които ще бъдат разгледани в рамките на обучението са свързани с:

  • Управление на времето;
  • Водене на преговори;
  • Управление на конфликти;
  • Управление на интелектуалната собственост;
  • Писане на есе, мотивационно писмо и пр.;
  • Аз като предприемач;
  • Бизнес идея. Бизнес план. Маркетингов план;
  • Форми на търговска дейност;
  • Персонал, правни отговорности и застраховка;
  • Финансово планиране. Капитал и видове източници. Стартиране на бизнеса;
  • Други, инициирани от студентите обучения за придобиване на меки умения.

III. Организация на обучението
1. Обучението ще бъде проведено в 2 групи, като обучението при едната група ще включва допълнителни дейности за развитие на меки умения, за разработване на лични професионални планове за реализация, за придобиване на граждански и обществени компетентности на студентите. Обучението при втората група ще включва допълнителни дейности за развитие на предприемачески умения на студентите. Общият брой на включените по проект № BG05M2OP001-2.016-0004-C01 „Икономическото образование в България 2030“ участници е 40 лица, които са преминали през процедура на подбор.
2. Обученията ще се проведат съгласно утвърден учебен график. Срок за приключване на обученията – 15.07.2023 г.
3. Учебна натовареност: общо 40 учебни часа за всяко обучение.
4. Място и форма на провеждане: присъствено в рамките на учебните кампуси на СА„Д. А. Ценов“ Свищов.
5. Обучител: Център за професионално обучение към „Плам“ ЕООД
6. Успешно завършилите обученията ще получат удостоверение/сертификат.

IV. Изисквания към кандидатите
1. Допустимост на кандидатите
            Допустими са всички студенти от СА „Д. А. Ценов: Свищов, които отговарят на общите критерии за допустимост:

  • Да са студенти в ОКС „Бакалавър“ или „Магистър“ от ПН 3.8. Икономика, редовно или задочно обучение в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, първи, втори, трети и четвърти курс.
  • Да са извършили самооценка на своята предприемаческа компетентност чрез специално изградената дигитална облачно базирана платформа за тестване на предприемачески нагласи и умения на студенти (https://forms.office.com/e/7jcnXad6rc)

2. Недопустими кандидати
(1) Недопустими са всички студенти от СА „Д. А. Ценов“ Свищов, които не отговарят на общите критерии за допустимост.
3. Предимство
При подбора предимство ще имат студентите, които не са участвали или са участвали по-малко в предходни обучения с подобна тематика.

V. Процедура за подбор
Подборът ще бъде осъществен посредством преглед на допустимостта на кандидатите и регистрираните студентски самооценки. След това ще бъдат избрани представители на студентите за участие в обученията за развитие на предприемачески и меки умения, съгласно разработена пътна карта за развитие на предприемачески умения.

1. Класиране на кандидатите
Класирането на кандидатите ще се извърши от Комисия по подбор, въз основа на съответствието с посочените изисквания към кандидатите. Ще се класират кандидатите, отговарящи на изискванията, до достигане на максималния заложен брой студенти за изпълнение на заложения индикатор по проекта (брой студенти,получили подкрепа за развитие на предприемачески умения,презентационни умения и дигитална креативност).

 

2. Уведомяване
Кандидатите ще бъдат уведомени по електронна поща за проведения подбор.

3. Кандидатстване
Класираните кандидати следва да заявят своето участие за обучение като подадат Заявление до Ръководителя на проекта (Приложение 1).
Един студент има право да участва само в едно от двете обучения.  

Заявления за участие в обученията се подават в отдел „Деловодно и административно обслужване“ всеки работен ден от 8,30 до 16,30 часа в срок до 09.06.2023 г.

Всички съобщения във връзка с провеждане на конкурсната процедура се обявяват на страницата на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ - Свищов. За повече информация – гл. ас. д-р Милен Динков, отдел „Финансово управление и контрол, и ОП“, тел. 0899191646.

------------------------------------------------------ www.eufunds.bg ------------------------------------------------------
Проект BG05M2OP001-2.016-0004-C01 „Икономическото образование в България 2030“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.