Със златен медал от международен турнир по джудо е отличен студент от Стопанска академия

В наскоро състоялия се Международен турнир по джудо за младежи и девойки в гр. Видин (15 декември 2012 г.),  Кристиян Кръстев, студент от ІІ курс, спец. „Стопанско управление“ в СА „Д. А. Ценов”, завоюва най-високото отличие - златен медал (в категория от 81 кг.).  В надпреварата взеха участие състезатели от 10 български и два чуждестранни отбора: от Сърбия и Румъния. Кристиян Кръстев бе единствен представител на клуба по джудо към Стопанска академия, с треньор Силвия Николаева, старши преподавател в кат. „Физическо възпитание и спорт“. В оспорваната надпревара свищовският студент победи своите противници от Румъния и Сърбия, а на финала надделя с категорично съперника си, състезател от Видин.
 

Кристиян е от Монтана, където е тренирал джудо 12 години, продължавайки активно да практикува любимия си спорт и като студент в Стопанска академия, като се включва в студентския отбор по джудо. От 2002 година насам Кристиян е завоювал множество  призови места и отличия: многократен медалист е от републикански шампионати и международни турнири. Победата му на международния турнир във Видин е предшествана със завоюваните първо място в национален турнир във Враца и трето място в международен турнир в София, състояли се също през настоящата  2012 г.



По думите на неговия треньор – ст. преп. Силвия Николаева, той е определено талантлив състезател, човек с воля и силен характер, което е от  изключително значение за водещата му позиция в състезателните турнири и своеобразна гаранция за безспорните му успехи: спечеления златен медал от международния турнир във Видин е само  поредното доказателство.
Нейният апел е към студентите, желаещи да тренират този спорт, да се запишат в клуба по джудо към Стопанска академия.