„Счетоводна отчетност 1975” е новият Алумни клуб към Стопанска академия

Алумни клуб „Счетоводна отчетност 1975” създадоха възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, дипломирали се преди 40 години. Кръглата годишнина от завършване на випуска стана повод не само за провеждане на емоционална другарска среща, но и за присъединяването им към Асоциацията на възпитаниците на Свищовското висше училище като 46-я Алумни клуб.


По традиция, участниците в срещата бяха облечени с академични тоги и барети, а в аулата на Академията с „Добре дошли в родната Алма матер” ги приветства координаторът на Алумни асоциацията гл. ас. д-р Радосвета Кръстева-Христова. Тя представи идеите на Асоциацията и поясни, че целта на създаването й е насърчаване на ползотворно сътрудничество между Стопанска академия, нейните възпитаници и други представители на академичния и професионалния свят.
За свой председател членовете на новосъздадения Алумни клуб избраха Гинка Миткова. Тя изрази радостта си от факта, че и след 40 години усеща в аудиторията запазения младежкия дух на своите колеги.  Сред присъстващите в аулата бивши възпитаници бяха и семейни двойки, създадени още по време на студентските им години. Като част от випуск 1975 на спец. „Счетоводна отчетност”, но и в ролята си на настоящ преподавател и финансов директор на Стопанска академия, приветствие поднесе проф. д-р Георги Баташки. Той подчерта, че в духа на университетските традиции  Академията и нейните възпитаници намират различни средства, с които завършилите студенти да продължат своя колективен живот, да поддържат жива връзката между завършилите и настоящите студенти, между студентите от различни поколения.


Участниците в другарската среща посетиха академичния музей, в който с радост разпознаха от снимките свои преподаватели, а след това поднесоха цветя пред паметника на Дарителя. Официалната среща завърши с ритуално хвърляне на шапки пред сградата на Ректората – церемония, която не е била традиция при дипломирането на випуск 1975, но сега е част от ритуала на другарските срещи в Стопанска академия.