Шампионска титла завоюва отбора по тенис на маса на Стопанска академия

Отборът по тенис на маса към Университетски спортен клуб „Д. А. Ценов” завоюва шампионската титла в държавното отборно първенство на „А” РГ – жени, Северна България. Златните медали за тима на Стопанска академия завоюваха Мейджан Бакалова – третокурсничка от спец. „Икономика на туризма”, ст. преподавател Елиз Караманлиева – играещ треньор по тенис на маса и Анелия Мутафова. 

Пролетният сезон, който е финален за първенството, се проведе в Свищов при домакинството на Спортен клуб „Свилоза”. В приветствието си към участниците при откриването на тридневния турнир, кметът Станислав Благов подчерта, че в Свищов е една от най-силните школи по тенис на маса, развивана и чрез университетския спорт. Припомняйки за завоюваните титли и медали от местни тенисисти, кметът призова участващите състезатели да се присъединят към свищовската академична общност. 

За традициите на Свищов в този спорт свидетелстваше и оспорваната битка за шампионската титла, която бе между двата местни отбора. В двата полусезона на държавното първенство за Северна България, в което участват 9 отбора, срещите се играят на принципа „всеки срещу всеки”, като за крайното класиране резултатите се обобщават. В есенния сезон студентският тим зае второ място във временното класиране след този на СК „Свилоза”, но във финалния кръг трите дами от УСК „Д. А. Ценов” показаха надмощие. И през трите състезателни дни  отборът на Стопанска академия беше подкрепян от присъстващите в залата студенти, преподаватели, служители на Висшето училище, както и от други любители на този спорт в града. 

Наградите, осигурени за първенството от Община Свищов, връчи зам.-кметът Пламен Александров.