Силата на ливъриджа представи пред студенти бивш възпитаник на Стопанска академия

Лекции на тема „Силата на ливъриджа” представи пред свищовски студенти Велизар Илиев – бивш възпитаник на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. В родната Алма матер той завършва спец. „Аграрна икономика” и магистърска програма „Инвестиционен мениджмънт”. В момента изгражда частен бизнес с помощта на мрежовия маркетинг. По покана на Академичния център за кариерно консултиране Велизар Илиев представи пред студенти от различни специалности своя опит в стартирането на нов бизнес проект. 


Според представената от него статистика, от 10 новооткрити фирми днес, 9 фалират до петата година. „Това, което правим днес трябва да ни носи полза занапред”, каза Илиев коментирайки възможностите, които се предоставят на студентите и изборите, които правят за своя живот, обучение и кариерно развитие. В тази връзка той подчерта, че за него е важен принципа да се учи от хора, на които иска да прилича и посъветва студентите да не се страхуват да правят грешки, защото чрез тях стават по-силни.
Лекторът представи и система за придобиване на доходи от активи като я съпостави със системата на заплащане на труда, базирана на активност. Сред практическите съвети, които Илиев даде на студентите бе и умението за поставяне и преследване на цели в краткосрочен и в дългосрочен план. Той сравни човешкия мозък с навигация за автомобил и подчерта, че само ако бъде зададена конкретна дестинация, само тогава устройството ще те отведе до желаната крайна цел.


„Дайте воля на мечтите си, бъдете гъвкави и адаптивни, и правете това, което обичате”, посъветва още студентите гост-лекторът. Той сподели, че част от идеите, знанията и уменията, които има, е придобил от реализирана през студентските си години Еразъм мобилност в Германия. Затова апелира към възпитаниците на Стопанска академия да се информират постоянно за възможностите, които им предоставя обучението в Свищов и да инвестират в своето бъдеще.