Сключен е меморандум за партньорство между СА „Д.А.Ценов“ – Свищов и ПГПЧЕ „Ал. Константинов“ – гр. Правец

На 28.02.2023г. в рамките на планираните от Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“ - Свищов университетски спогодби за сътрудничество и окрупняване на иницираната партньорска мрежа с образователни центрове от среден ешелон, висшият ръководен състав на университетския кампус подписа меморандум за партньорство с Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“ в град Правец.

Устойчивите междуинституционални връзки във фокуса на образователния трансфер между Алма матер – Свищов и едно от най-реномираните чуждоезикови учебни заведения в страната бяха официализирани през  представителната квота на двама зам. ректори в ресор студентска политика и продължаващо обучение и учебна дейност и акредитация. Към експертната група на висшето учебно заведения с допълваща функционална диспозиция за катализиране на устойчиво икономическо и социално развитие, основано на разбирането за пълно и навременно взаимодействие и синергичен подход между организациите и представителите на висшето и средното образование, активно участие взеха д-р Пламен Петров – Организатор образователен маркетинг и г-жа Галя Божкова – Ръководител отдел Бакалавърско обучение, които разясниха актуалните моменти в условията на обявения от Свищовското висше училище план-прием.

В своето приветствие към бъдещите кандидат-студенти представителите на Стопанска академия изразиха своята убеденост, че поставеното начало на успешните преговори за обща мисия в подготовката и развитието на бъдещите поколения експерт-икономисти би могло да спомогне за преодоляване на младежката безработица и дефицита на квалифицирани кадри в ключови стопански сектори, така че на базата на съграден образователен конгломерат непрекъснато да се подобрява качеството на предлаганото образование, отговарящо на нуждите на работодателите и ефективното планиране на образователните програми на партниращите страни.