Служители и преподаватели от Стопанска академия ще почиват безплатно със семействата си на море и балкан

Безплатна почивка осигури настоящото ръководство на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за семействата на служители и преподаватели. За първи път от много години, работещите в Свищовското висше училище няма да заплащат такси за членовете на семействата си. 

 
В Колективния трудов договор между работодателя и синдикатите е договорирана възможността на работещите в Стопанска академия за краткотраен отдих в двете учебни бази на Висшето училище в с. Орешак, Троянски балкан и в с. Кранево, област Добрич. Морската база беше затворена през есента, но след взимане на решението да се възобнови ползването на станцията, своевременно бе направен ремонт за рехабилитиране на стаите и бе създадена необходимата организация за разпределяне на подадените заявки.

Новите моменти в социалната политика на настоящото ръководство бяха посрещнати с особен интерес и задоволство от страна на академичната общност и постъпилите заявки далеч надхвърлиха капацитета на учебната база в с. Кранево. Въпреки големия брой желаещи да се възползват от възможностите за по-приемлива морска почивка, сформираната ресорна комисия успя да удовлетвори всички постъпили молби и да изготви коректно и балансирано разпределение. Първите почиващи ще отпътуват на 13 юли, а последната смяна ще е до 26 август.


Удовлетворени са и молбите на желаещите да прекарат част от горещите летни дни в базата в Троянския балкан. Първата смяна за с. Орешак е от 23 юли, а последната приключва също на 26 август.