Среща на работодатели и търсещи работа лица в гр. Аахен, ФРГ

АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР ЗА КАРИЕРНО КОНСУЛТИРАНЕ И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА
ПРИ СА „Д. А. ЦЕНОВ” – СВИЩОВ

в партньорство с Дирекция “Бюро по труда” – Свищов
(Агенция по заетостта – член на мрежата ЕURES)
обявяват:

„НОЩ НА КОМПАНИИТЕ”- гр. Аахен ноември 2014 г.

На 06 ноември 2014 г. в гр. Аахен, ФРГермания за трета поредна година ще се проведе  „Нощ на компаниите”, където работодателите и търсещите работа лица ще имат възможност да се срещнат лично.
Организатор на събитието е Реджина (REGINA- Регионален индустриален клуб на компютърните науки в Аахен), които поради големия успех на този проект и през тази година ще поканят в Аахен 25 квалифицирани специалисти от различни европейски страни, за времето от 03. - 07. ноември 2014 г.
На 06 ноември 100 предприятия ще отворят вратите си. Кандидатите ще бъдат заведени с автобус директно до избраните дружества, където ще имат възможност да се запознаят с потенциални работодатели. Заедно с това ще се проведе трудова борса. В програмата са включени още: среща с кмета на Аахен, обиколка на забележителностите в града, посещение на фирмите по ваш избор и разговори със сънародници, които вече работят в Аахен. Целта на организираното събитие е от една страна, млади специалисти да намерят работа, да допринесат и повишат знанията си, а от друга страна фирмите да назначат висококвалифицирани служители.
Кандидатите трябва да изпратят мотивационно писмо и автобиография по образеца на europass на електронна поща: incoming1@arbeitsagentur.de , като посочват референтен номер 10000-1099782451-S.

Краен срок за кандидатстване е 12-ти Септември 2014.

Подборът на участниците ще се извърши от REGINA в началото на месец октомври и след проведено интервю по телефон или Skype кандидатите ще бъдат поканени в Аахен.
За пътуването трябва да планувате 4- 5 дни.
Разходите за пътуване и настаняване се поемат от организатора. Туристическа агенция ще организира пристигането и заминаването до и от гр. Аахен. Кандидатите ще останат в приемно семейство (обикновено в семейството на един от изпълнителните директори на участващите дружества).
Град Аахен се намира в сърцето на Европа и благодарение на своята история и местоположението си в близост до границата е известна туристическа атракция. Университета в Аахен (RWTH) се радва на световно признание.
Около 40 000 студенти, от които 5 000 чужденци живеят в Аахен и оформят градския живот: млад, мултикултурен и приветлив. Едновременно Aachen е хай- тек регион. В повече от 1 500 технологични предприятия с около 32 000 служители са представени над 100 националности.
REGINA е комбинация от повече от 100 разположени на територията на гр. Аахен- компании, учебни заведения и изследователски институти. Въпреки, че са конкуренти в някои области, главно малките до средни по размер предприятия, който съставляват мрежата са прегърнали идеята за формиране на алианс, който да донесе взаимна изгода за всички свои членове. Много от общите задачи пред който са изправени те разглеждат чрез сътрудничество в рамките на REGINA, с цел да се предотвратяване на ненужни повторения или дублиране на работата.