Стъпка по стъпка… свищовските студенти преминаха поредица обучения от професионални трейнъри

 „Стъпка по стъпка ... към успеха” е проект на локалния офис на студентската организация AIESEC в Свищов, който се реализира в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за втора поредна година. Целта на инициативата е да запознае студентите с различните сфери на развитие, като обученията се провеждат от професионални трейнъри или възпитаници на Стопанска академия с добра професионална реализация.

По този проект през настоящата учебна година студенти от всички курсове на Стопанска Академия получиха съвети и практически насоки в сферата на комуникациите и продажбите. Темите на тазгодишните обучения подпомагаха студентите да развиват своите качества и умения в предприемачеството, подготвяха ги да се справят в кризисни ситуации на работното място, да управляват успешно стресови моменти, да организират времето си.

Официалният старт на реализацията на тазгодишния проект даде ректорът на Стопанска Академия – проф. д-р Величко Адамов, който откри първото обучение. То бе проведено от бивши възпитаници на свищовската Алма матер, утвърдили се в бизнес средата и допринесли за своето развитие като част от студентска организация AIESEC.

 Тихомир Утев, Димитър Петков, Любомира Велчева и Милена Миланова представиха по интересен и иновативен начин темите „Предприемачество” и „Управление на времето и стреса”.
Лектори при второто обучение на студентите бяха професионални трейнъри от „Девелор” България. Представените теми и симулации бяха изключително полезни и интересни за аудиторията. Част от темите бяха свързани с презентационни умения и способност за работа в екип.

При третото събитие от проекта „Стъпка по стъпка ...към успеха” лекторите също бяха професионални трейнъри - от компания Trainer.bg. Темата, която бе представена пред студентската аудитория бе FLOW. Изключително интересна, иновативна тема, целяща да покаже на студентите как да бъдат свръхпродуктивни. Лекторите разясниха, че понятието FLOW означава състояние на съзнанието, в което човек е абсолютно включен в дадена активност като по време на дейността той е изпълнен с енергия и усещане за успех. Семинарът представи цялостния процес на контролирано въвеждане в състояние на свръхпродуктивност. Като резултат всеки участник имаше възможност да научи какви стъпки би следвало да предприеме, за да подсигури извикване на това състояние и да усвои техники, които да подпомогнат справянето с непродуктивни физически и психически състояния.

Чрез проведените обучения в рамките на проекта „Стъпка по стъпка ...към успеха”, свищовските студенти за пореден път получиха възможността да се обучават и да черпят опит от практици и утвърдени специалисти в различни области. В семинарните занятия участваха общо около 300 студенти. Както обучаваните, така и гост-лекторите оцениха положителния ефект от този тип обучения и споделиха, че отново биха участвали в подобни инициативи.