Стартира акция за разделно събиране на отпадъци от опаковки в СА

На 21.04.2023г. - ден преди официалния празник на Земята в продължение на сключения меморандум за партньорство с ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец и в унисон с установената предприемаческа инициатива на заместник-председателя на ученическия съвет на едно от най-елитните чуждоезикови учебни заведения в България – г-н Кристиян Ангелов, Стопанска академия инициира кампания за разделно събиране на отпадъци  от опаковки, която да затвърди зеления курс и иновативна формула в екологичните стандарти за реализиране на модерна и водена от актуалността на своето време стопанска и научно-образователна политика.

Денят на Земята се отбелязва за първи път на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада, а тази година празникът има своя 53-годишнина. През 1990 г. денят е обявен за Международен празник, а в България се чества от 1993 година.

Развитият визионерски почерк в стратегическата платформа за нов стил и правилно обусловена управленска линия, водеща Свищовската Алма матер като ключов фактор по пътя на високо ефективна образователна услуга и подчертана финансова грамотност бе солидно подпомогнат от партньорското начало на колективната система, изработена по модел на талантливия ученик, която препокрива установените примери на западните компании с трайна следа в сферата на съвременните екологични практики за по-добро бъдеще.

Амбициозната програма за тясно сътрудничество, обединяваща образователен център от солиден икономически мащаб и средно училище с нисшов подход при пилотното адаптиране на техники за разделно събиране на отпадъчната суровина задава контекста на новия ракурс в условията, на който през прецизно обследвани технологични инструменти да се поставят жалоните на проевропейски модел за укрепване на икономическото пространство, където и започнатата от заместник-председателя на ученическия съвет акция има своя универсална роля.