Стартира кампания за набиране на участници в младежката програма за зелени иновации „Panda Labs”

Младежката програма за зелени иновации на WWF България „Panda Labs” започва своя седми семестър „Бъдещето на природата” и търси новите младежи иноватори от цялата страна на възраст между 15 и 25 години, които обичат природата, имат интерес в сферата на предприемачеството и са отворени към зелените технологии. С помощта на опитни специалисти от областта на науката, бизнеса и НПО-сектора Panda Labs ще потопи младите хора в един любопитен свят.
Програмата включва тематични хакатони, които се провеждат изцяло в онлайн формат и позволява на младежи от всички краища на света да  участват с иновативни идеи, представяйки своите предприемачески умения. Темата на единия хакатон е „Иновации за човека от природата” с фокус върху иновациите, вдъхновени от природата, както и върху природните решения за неотложни екологични проблеми. Вторият хакатон, на тема „Устойчив начин на живот”, ще се фокусира върху устойчиви решения сред природата и онези практики в ежедневието, които водят до по-природосъобразни потребителски решения.
Студентите, които имат желание да участват в инициативата, могат да се регистрират в платформата за кандидатстване https://www.wwf.bg/kakvo-pravim/mladezhka-angazhiranost/panda-labs/. Крайният срок за регистрация е 3 март 2024 г. Участниците могат да кандидатстват индивидуални или в отбор от 3 до 5 човека, а всеки отбор може да разчита на подкрепа от ментор. Отборите победители в хакатона ще получат възможност за участие в Мастър клас в град София и финансиране от 7000 лв.
Програмата Panda Labs е подкрепена от Министерството на образованието и науката и от Министерството на младежта и спорта.