СТАРТИРА ПРИЕМЪТ ПО МАГИСТЪРСКИ ПРОГРАМИ

Уважаеми колеги,
На 22 януари 2016 г. в Стопанска академия „Д. А. Ценов” – гр. Свищов започва кандидатстването и записването на студенти за обучение по над 100 магистърски програми в редовна и дистанционна форма в областта на икономиката, администрацията и управлението. 
Лидерските позиции на магистърското обучение на СА „Д. А. Ценов” на пазара на образователни продукти е подплатено с най-богатия в страната набор от програми за икономисти (продължителност на обучението 3 семестъра), завършили ОКС „Професионален Бакалавър” (5 семестъра) и неикономисти (6 семестъра), обучените до момента 25000 студента в дистанционна форма, модерната интернет-базирана система за електронно обучение и високо мотивирания преподавателски екип. Обучението се реализира в съответствие с акредитацията на Академията и стандартите за управление на качеството ISO 9001:2008.
„Запазената марка” на Академията си остава дистанционната форма на обучение, в която са приети около 80% от всички студенти за ОКС „Магистър”. Нейното осъществяване е съпроводено с активно използване на различни форми за синхронна и асинхронна комуникация, индивидуални и групови взаимодействия между обучавани и преподаватели, за ползване на учебни ресурси и за провеждане на дистанционното обучение. Комуникацията между преподавателските екипи и обучаемите се реализира чрез възможностите на системата за електронно обучение VJL, използване на корпоративна електронна поща в домейна на Стопанска академия, системи за аудио-визуална комуникация (тип. Skype), по телефон и в рамките на организираните присъствени консултации. По данни на „Google Analytics” през 2013 г. са отчетени и рекордните 1,243 млн. посещения на Уеб-портала на СА „Д. А. Ценов“ за дистанционно обучение. Географската алокация на обучаваните студенти с логове към сайта на академията достига 128 държави от всички континенти, като отделните регистрирани уникални посещения по IP адрес са 262 хил.
В отговор на съвременните предизвикателства на пазара на труда СА „Д. А. Ценов” продължава активно да обновява и допълва своето портфолио от магистърски програми, като успешен пример за това са новите програми „Финансов мениджмънт” (на англ. език), „Управление на проекти”, „Управление на човешките ресурси” и др. 
Образователното портфолио от магистърските програми, развивани от Стопанска академия по професионални направления и специалности, както и друга актуална информация относно условията за прием, е публикувана на сайта на Академия - http://www.uni-svishtov.bg/?page=page&id=470