Стартира „Работилница по управление на проекти“

Катедра „Стратегическо планиране“ при Стопанска академия „Д. А. Ценов“ - Свищов, заедно с Община Раковски, даде старт на 15.03.2022 г. на „Работилница по управление на проекти“. Съвместната инициатива е част от заложените дейности в сключения на 19.11.2021 г. Меморандум за сътрудничество. Целта на Работилницата е да се провокира общественият интерес на младите хора от община Раковски, обучаващи се в 9, 10, 11 и 12 клас на средните училища, като им се предоставят възможности да заявят своите виждания за подобряване качеството на средното образование в общината, в т.ч. инфраструктурата, условията и/или организацията на учебния процес.

Проведена бе онлайн сесия с участието на преподаватели от катедра „Стратегическо планиране“, докторанти и студенти от специалностите „Управление на проекти“ и „Публична администрация“, от една страна, а от друга - в залата на Общинския съвет в Раковски участваха Венцислав Чавдаров – зам.-кмет „Стопански дейности, екология, строителство, общинска собственост, култура и спорт, социални дейности“, ученици и учители. Приветствия към участниците отправиха доц. д-р Евелина Парашкевова-Великова - ръководител катедра „Стратегическо планиране“, и зам.-кметът Венцислав Чавдаров. След обявяване старта на Работилницата по управление на проекти в Община Раковски, гл. ас. д-р Юлиян Господинов представи идеята и условията за участие, регламента и правилата за работа.

Следващата среща ще се проведе на 18.03.2022 г., докогато учениците от двете местни средни училища следва да заявят своето желание и да сформират екипи. На второто събитие, което отново ще е в онлайн формат ще бъдат дадени подробни указания за работа и насоки за попълване на проектните формуляри.

Екипите имат време да развият своите идеи в проектни предложения до 11.04.2022 г. На 20.04.2022 г. ще се проведе официалното представяне на проектите, които ще бъдат оценени от жури, съставено от представители на Община Раковски и катедра „Стратегическо планиране“. Проектните идеи, оценени като най-добри, ще получат средства от община Раковски за практическата им реализация. Максималната стойност на отделните проекти, които ще бъдат разработени е 1 000 лв., а общият бюджет на Работилницата - 10 000 лв.

Успех на участниците!