Стипендии в Германия в рамките на международна програма на DBU

Уважаеми колеги,

 

Остават две седмици до крайния срок за кандидатстване за стипендия към DBU тази година - 5 септември 2022! Напълно достатъчно време, за да подготвите всички необходими документи за една незабравима година в Германия. Кандидатстването е само онлайн на https://www.dbu.de/2606.html. Побързайте да се регистрирате, да попълните формуляра и да качите сканираните документи!

 

Стипендианти се набират два пъти годишно, а крайните срокове за кандидатстване са съответно 5 септември и 5 март на съответната година.

Кой може да кандидатства? Изисквания и контакти прочетете ТУK.

 

Кандидатите могат да са завършили различни специалности – няма изискване образованието им да е свързано директно с опазване на околната среда. По-важно е да имат желание и потенциал да се занимават с екологична тематика. Изборът къде точно ще проведете стажа става с помощта на DBU, но е добре стипендиантите да имат предложения и да са проучили възможни институции (университети, фирми, НПО, държавни структури, и др.).

 

Формалните изисквания, свързани с кандидатстването са:

• образователно-квалификационна степен „магистър“, придобита с минимум добър (4) или по-добър успех, преди не повече от 5 години, най-късно до момента на започване на престоя в Германия (август 2022 г.), за предпочитане от българско ВУЗ

• и/ или настоящ докторант, но не в последна година от докторантурата (за времето на стипендията докторантурата следва да бъде формално прекъсната)

• владеене на немски и/ или английски език

• ясна, новаторска за България, идея за това, с което искате да се занимавате в Германия по време на престоя си и как да го постигнете.

 

Следете информацията и във фейсбук страниците на: