Стопанска академия бе домакин на честването на 20 г. Общинска банка в България и 10 г. Финансов център Свищов

Представители на ръководството, преподаватели и докторанти на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” бяха гости на официалното честване на 20-годишнината от създаването на Общинска банка в България и 10 г. Финансов център Свищов. Сред гостите на юбилейното събитие, което се състоя в коктейл клуб „Салве”, бяха ректорът на Академията, ръководители на институции, клиенти на банката. 


В приветствието си, директорът на местния финансов център Пламен Георгиев благодари на присъстващите за гласуваното през изминалите години доверие и припомни за приложното партньорство между банковата институция и Стопанска академия в обучението на студенти. Благодарност за гостоприемството на Свищовското висше училище изрази и изпълнителният директор на Общинска банка АД, Николай Колев. 


В рамките на юбилейното събитие, Николай Колев и експертът Иванка Василева изнесоха открита лекция на тема „Инвестицията в злато – инструмент за намаляване на риска при пазарни сътресения, предизвикани от евентуален Brexit”. Акцентирайки върху актуалността на темата при настоящата икономическа действителност, лекторите коментираха възможността за инвестиране в злато като защитна мярка срещу потенциалното излизане на Великобритания от границите на ЕС.