Стопанска академия бе представена в международното изложение „Образование без граници”

Стопанска академия „Д. А. Ценов” бе представена в най-голямото образователно изложение в България, „Образование без граници”. Форумът събира образователни институции, учебни заведения, фирми и организации от цял свят, и се радва на най-голяма посещаемост от страна на изложители и посетители. Инициативата има широка подкрепа от страна на институции в лицето на световни образователни организации, министерства, асоциации, фондации, медии. На всяко едно издание присъстват около 10 000 участници от цяла Европа, САЩ, Канада, Япония и Русия. 


В тазгодишното, 14 издание на международното изложение, което се проведе в Националния дворец на културата в София, участваха над 60 университета от 20 държави. Свищовската академия бе една от седемте български образователни институции, представени в мащабното международно изложение. Посетилите щанда на Стопанска академия имаха възможност да получат необходимата им информация от ръководителя на отдел „Бакалавърско обучение” – Галя Божкова и Даниела Марчевска – старши инспектор. Проявеният интерес от страна на посетителите беше насочен основно към бакалавърските специалности и магистърските програми, формите на обучение, начините и сроковете за кандидатстване. Стопанска академия е представена и на страниците на специалния каталог, подготвен за проведеното издание на „Образование без граници”.


В рамките на тридневния международен форум бе представен мониторинговия доклад на Европейската комисия в сектор „Образование” за изминалата година и резултатите на ниво ЕС. Участие в този панел взе зам.-ректорът по учебна дейност на Стопанска академия проф. д-р Марияна Божинова. Тя бе сред представителите на образователни институции в България, които заедно с представители на ЕК дискутираха постигнатите резултати в българското образование и мястото му на европейския континент.