Стопанска академия бе съорганизатор на международна научна и практическа конференция в Одеса, Украйна


Преподаватели от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участваха в 6-та международна научна и практическа конференция, която се организира от Министерството на образованието и науката на Украйна и Одеския национален икономически университет. Стопанска академия бе един от съорганизаторите, наред с университети в Прага и Оломоуц (Чехия), Краков (Полша) и Пинск (Беларус). Научният форум бе на тема „Икономически и правни аспекти на мениджмънта: състояние, ефективност и перспективи”. 



Двудневната конференция в гр. Одеса предизвика за участие представители на около 10 държави.  Свищовското висше училище представиха проф. д-р Марияна Божинова – зам.-ректор по учебна дейност и преподавател към катедра „Икономика и управление на туризма” и проф. д-р Виолета Краева – декан на факултет „Мениджмънт и маркетинг” и преподавател към катедра „Бизнес информатика”. Като част от официалните гости, проф. Божинова отправи приветствие към участниците в международния форум и връчи поздравителен адрес от името на ректора на Стопанска академия – доц. д-р Иван Марчевски. Проф. Божинова изнесе и пленарен доклад по време на конференцията, с който представи потенциала за развитие на културно-историческия туризъм в България. Проф. Краева участва в работата на международния форум с доклад в секция „Планиране и прогнозиране развитието на бизнес средата”. 


Представените доклади са публикувани в едноименния сборник  на конференцията. Заключителният документ, който приеха участниците, предвижда международният научен форум да се провежда всяка година в различни държави.